Korsika

vejrviseren311

Korsika er en fransk ø på knap 3.700 km2, beliggende i Middelhavet. Øen har derfor et middelhavsklima, med forholdsvist tørre og varme somre, og milde men våde vintre.

Den årlige gennemsnitstemperatur ligger på lige under 20 grader, og der falder i gennemsnit 54 mm regn om måneden – mængden af nedbør varierer dog meget i årets løb, med hele 96 mm i gennemsnit i november måned, men kun 11 mm i juli.

Som det gør sig gældende på de fleste øer, er vejret på Korsika meget påvirket af havet, og det blæser ofte en smule op sidst på dagen og om aftenen. På grund af det omkringliggende hav og den ekstra nedbør dette medfører, har Korsika et noget køligere klima end Frankrigs mere nordlige regioner – men dette er på ingen måde negativt, da det våde vejr medfører grønnere natur og en mere udholdelig gennemsnitstemperatur om sommeren.

 

 

De fleste af Korsikas større byer ligger på den sydlige eller sydvestlige del af øen, i læ for den nordfra kommende middelhavsvind, der bliver mildnet en del af øens bjerge.

Calvi, Corsica. Foto: Lori Branham/flickr 

Korsika om sommeren

Sommer på Korsika er lig med høj luftfugtighed og høje temperaturer. I juli og august, der utvivlsomt er de varmeste måneder, når gennemsnitstemperaturen helt op på 29 grader.

I højsæsonen er der omkring 11-12 solskinstimer om dagen, men både for- og sensommeren byder på næsten samme mængde sol – dog er der her lidt lavere gennemsnitstemperaturer, hvilket for mange danskere vil gøre vejret en del mere behageligt.

Den gennemsnitlige nedbørsmængde i sommermånederne er minimal: her falder der kun mellem 11 og 19 mm nedbør om måneden. Korsikas lange kyststrækning og badevandstemperaturer på omkring 23 grader i sommermånederne, gør øen absolut optimal til badeferier.

 

Korsika om efteråret

I september og oktober måned er der stadig høje temperaturer på Korsika – her ligger gennemsnitstemperaturen på 24 grader, og på trods af varmen skifter træernes blade farve fra sommergrøn til gule, orange og brune nuancer, nøjagtigt som de gør det herhjemme i Danmark. Badevandstemperaturen er på behagelige 22-23 grader.

Efterårsmånederne på Korsika er dog noget vådere end resten af året.. I november måned falder gennemsnitstemperaturen forholdsvist drastisk, ned til 17 grader.

Cycle tour of Corsica. Foto: Andrew Dennes/flickr
 

Korsika om vinteren

Korsikas vintre er forholdsvist kølige: i december og januar, der er de koldeste måneder, bliver temperaturen sjældent højere end 13 grader, men på grund af vinden fra Middelhavet, føles der ofte koldere. Det er for koldt at bade, havtemperaturen er kun på ca. 13-14 grader.

Snevejr er yderst sjældent, men ikke uhørt. Hvis du overvejer at besøge Korsika om vinteren, bør du pakke rigeligt med varmt tøj. Temperaturen når sommetider ned på 2 grader, og det kan sagtens være endnu koldere i de mørke timer – og dem er der en del af i vintermånederne.

I december måned ser Korsikanerne kun 9 timers dagslys, og der er overordnet set en del mere overskyet om vinteren end på resten af året.

 

Korsika om foråret

Foråret er en fantastisk tid på året at besøge Korsika. Gennemsnitstemperaturen ligger på mellem 14 og 20 grader, og blomsterne står i fuldt flor, hvilket gør øen super farverig og smuk. Havtemperaturen stiger også og i april-maj kan du regne med ca. 15-18 grader.

Vejret i april og maj måned kan være en smule omskifteligt, men det er alligevel usædvanligt med dage uden solskin. På Korsika falder der gennemsnitligt 50 mm nedbør i hver af de tre forårsmåneder.

 

Video om Korsika