Krabi

vejrviseren311

Krabi, der består af 130 øer, er en af Thailands sydlige provinser, der ligger øst for Phuket i Andamanerhavet.

Regionen har to årstider: en regnfuld sæson, der løber fra maj til oktober, og en tør sæson, der løber fra november til april.

Krabi er fugtigt og varmt hele året rundt; temperaturen ligger generelt omkring 30 grader med lejlighedsvise køligere dage efterfulgt af ​​nedbør. Om natten falder temperaturen, men samtidig stiger luftfugtigheden. Den tørre årstid er højsæson for turisme. 

 

Vejrdata for Krabi

 

Krabi provinsen er nok mest kendt for at være med i filmen ​​'The Beach' fra 2000 med Leonardo Di Caprio. Filmen blev optaget på øen Koh Phi Phi Le, ved den fantastiske Maya Bay. Koh Phi Phi Le er lillesøster til øen Koh Phi Phi, der i øvrigt var et af de hårdest ramte områder ved tsunamien juledag i 2004. Hele regionen blev hårdt ramt med tab af mange menneskeliv.  Genopbygningsarbejdet har været hurtig og imponerende, men tegn på skader er stadig synlige i de hårdest ramte områder.

 

Den tørre sæson (november-april)

Den tørre sæson i Krabi er den travleste tid på året med et højdepunkt i december og januar. I denne periode er der flest turister og vejret på Krabi er bedst. November er også et godt tidspunkt at besøge området, da varmen er på sit laveste og de sydvestlige monsunvinde aftager betydeligt. November er ikke så travl som december, hvor turisterne rykker ind for at fejre jul og nytår. Denne periode markerer også slutningen på den våde sæsons regnstorme.

 

Video om Krabi (på engelsk)

 

Fra december til februar er øerne velsignet med idylliske vejrforhold: rolige vindforhold, klar himmel med masser af sol og en forfriskende brise fra havet. I midten af januar jul og nytår er der en tendens til, at turistskarerne tynder ud.

I november kryber temperaturerne op fra en gennemsnitlig høj temperatur på 30 grader til gennemsnitlige højeste temperaturer på 34 grader i marts og april. Mens luftfugtigheden er relativt lav, er den ikke lav nok til at gøre de 30 graders varme i november nem at vænne sig til. Fugtigheden stiger som sæsonen skrider frem.

Havets temperatur for perioden er behagelig som altid. Havet omkring øerne er utroligt klart og tilbyder nogle utrolige oplevelser ved snorkling og dykning. Dette er den bedste tid på året for disse aktiviteter da vandets klarhed er på sit  højeste. Dette skyldes de roligere vindforhold og klar himmel. Men det uafbrudte solskin betyder også opblomstringen af plankton kolonier, der kan påvirke vandets klarhed fra omkring midten af marts.

Boats on the Beach, Krabi. Foto: Mikhail Koninin/flickr.com

Regntiden (maj-oktober)

Hele sæsonen har perioder med solskin afbrudt ofte af kraftige regnskyl. Den gennemsnitlige høje temperatur ligger på 31 grader med nattemperaturer omkring 24 grader. Regnvejr er særligt intenst i maj og oktober.

I juni findes perioder med monsunvinde, oprørt hav og regn, hvilket gør det meget vanskeligt, hvis ikke umuligt, at besøge nogle af de ydre øer. De kraftige vinde dør hen i juli og august og vejret bliver lidt klarere.

I det hele taget er den våde årstid uforudsigelig, det er lige så sandsynligt at blive mødt med lange perioder med klar himmel og solrigt vejr, som det er med over en uge med kraftig regn og tunge skyer. Det er dog forudsigeligt med den skyhøje fugtighed, der gør varmen meget ubehageligt.

Hvis du er interesseret i junglen, trekking, tempel besøg, dykning eller kajak, bør besøg i denne periode ikke udelukkes. Mens selv om disse aktiviteter er lidt hæmmet af høj luftfugtighed og storme, er de mindre påvirket end solbadning og andre strand-aktiviteter.

De positive sider ved at besøge Krabi i regntiden er at der er færre turister og transport og indkvartering er billigere.  Lavsæsonen er en god periode at opleve et mere "autentisk" Krabi, de lokale er venligere, strandene er mindre overfyldte og bevoksningen og dyrelivet er rigere. Regnskoven er altid sprængfyldt med vitalitet, men de kraftige regnskyl giver anledning til en accelereret periode med vækst og nyt liv.

 

Monsunvindene

Monsunvindene er den vigtigste faktor for Krabis klima, eftersom hastigheden og retningen af vindene påvirker temperaturen, nedbør og skydække for hver region. De nordøstlige monsunvinde påvirke regionen fra december indtil marts. De nord-østlige vinde skaber tørre luftstrømme, som resulterer i rolig, klar blå himmel. Når monsunvindene ændre retning, som rgel omkring juni og september, falder temperaturerne og regnbyger forekommer oftere.

 

Læs også om vejret i Thailand ved at klikke her.


Læs mere om Krabi her:
Engelsk Wikipedia om Krabi
Officiel turist hjemmeside for Krabi (engelsk)