La Palma

vejrviseren311

La Palma ligger blandt den øgruppe som er kendt som De kanariske Øer. Øgruppen rummer blandt andet også de mere kendte øer Gran Canaria og Tenerife. La Palma er den nordvestligste af De kanariske Øer og har helt åbent hav på sin vestvendte side.

Rejsen til La Palma tager ca. 5½ timer. Der er direkte flyforbindelser mellem København og La Palma. La Palma er ikke nær så besøgt af turister, som de øvrige kanariske øer. 

Øgruppen tilhører Spanien trods deres meget sydlige location. Dette gør dem også attraktive, da de derfor ligger tættere på ækvator og vejret derfor er varmt og solrigt hele året. La Palma har et areal på 708,32 km2, og har sit højeste punkt på 2.426 m over havets overflade.

 

 

 

På toppen af bjerget ligger det kendte Roque de los Muchachos observatorie, som er bedst kendt for at være et af de bedste steder i verden at observere himmelen på den nordlige halvkugle. La Palma ligger som nævnt blandt De kanariske Øer, og er generelt et meget attraktivt turistmål for mange danskere. Dette skyldes primært klimaet og vejret på øerne, der er varmt og solrigt vejr året rundt. De tre største byer på La Palma er Los Cancajos, Fuencaliente og Puerto Naos og er også de mest populære turistområder på øen. Der er ingen nævneværdig forskel i klimaet i de forskellige byer, og alle byder på et fremragende klima, hvor der selv i december til februar er en dagstemperatur omkring de 20 grader, hvilket er perfekt hvis du/I savner lidt varme i den danske kulde.

 

Vintersæsonen på La Palma

Vintersæsonen, fra oktober til april, er den koldeste tid på La Palma. Perioden december, januar og februar er de køligste måneder med en dagtemperatur omkring 19-22 grader og ned til 15-16 grader om natten.

Mens månederne oktober, november, marts og april har en temperatur varierende fra 21-25 grader. Hvis man har gået hjemme i Danmarks kolde minusgrader, så kan mange danskere godt lide at komme ned og tilbringe en uge i den varme sol. De slipper også for at få de samme mængder regn som hjemme. Regndagene på La Palma er også få, hvis man sammenligner med Danmark. Her er der i de kolde tider på La Palma i gennemsnit kun omkring 7-10 dage med nedbør. Med en nedbørsdag menes der dage hvor der falder mere end 1 mm regn i løbet af dagen.
I vintersæsonen kan du i gennemsnit forvente omkring 5-6 daglige solskinstimer.
For vandhundene er der også rig mulighed for at boltre sig i havet ud for La Palmas kyst. Med en vandtemperatur omkring 19-20 grader i vinterhalvåret kan det være forfriskende med en kølig dukkert i det klare vand.
La Playa de Las Alcaravaneras Las Palmas de Gran Canaria. Foto: El Coleccionista de Instantes/flickr

Sommersæsonen på La Palma

La Palma er ikke kun et glimrende sted at tage hen på en ferie om vinteren, det er også en fin sommerdestination i perioden april til oktober. Vejret på La Palma er meget stabilt hele året, og svinger med omkring 6-7 grader fra sommer- til vintersæsonen. Dette betyder at temperaturen i de varmeste måneder, juli, august, september og oktober, kommer op på gennemsnitslig 25-26 grader i dagtimerne og ned til 19-21 grader i aften- og nattetimerne.
I løbet af sommersæsonen er der gennemsnitlig 6-8 solskinstimer om dagen, hvor juli og august er de to måneder, hvor der er flest solskinstimer.
Hvis du er en af de typer der synes at middelhavsdestinationer er ulideligt varme i juli og august, er La Palma et godt alternativ, da her er dejligt lunt, uden at det bliver for meget.
I månederne april, maj og juni kan du forvente en dagtemperatur omkring 21-24 grader og ned til 16-18 grader i nattetimerne. En af de største forskelle i vejret imellem sommer- og vintersæsonen er antallet af nedbørsdage. I sommersæsonen fra april til oktober er der i gennemsnit kun 2-3 dage med regn.
Vandtemperaturen på La Palma stiger i de varme måneder til 22-23 grader, hvilket ikke er helt på niveau med middelhavsdestinationerne, men stadig varmere end det ofte er i Danmark.

Se også vores vejrartikler om de øvrige Kanariske Øer : El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote og Tenerife