Lanzarote

vejrviseren311

Lanzarote er en del af de Kanariske øer, og ligger kun 130 km ud fra kysten ved det nord-vestlige Afrika.

Som de andre Kanariske øer er vejret på Lanzarote kendt for at være varmt, tørt og solrigt det meste af året. Dette gør Lanzarote til en populær vinterdestination da vejret på Lanzarote i vinterhalvåret stadig er varmt og solrigt nok til at man kan bære shorts og t-shirts i dagtimerne.

På grund af beliggenheden ude midt i Atlanterhavet er sommeren på Lanzarote en smule køligere end i Sydeuropa på trods af, at øerne er sydligere liggende. Vinteren derimod er mildere på Lanzarote, hvor dagtemperaturen henover hele vinteren sjældent kommer under 20 grader.

Lanzarote er med sin position tæt på Marokko og Vest-Sahara den varmeste af de Kanarisker øer. Øen er relativ flad, hvilket gør at der ikke er de store regionale udsving i vejret på Lanzarote. 

Øen har to bjergkæder der skærmer for de nordøstlige passatvinde og den varme vestenvind der. Dette gør, at den vestlige del af øen ofte er en smule varmere og mere tør end den østlige del af Lanzarote. Du vil også opleve at øens vestlige side er mere ørkenagtig, mens østsiden er mere grøn og frodig.

 

 

Søger du en rejse til Lanzarote? Klik her!

Find gode tilbud på hoteller på Lanzarote og book online!

 

Vejrdata for Lanzarote

 

 

Vejret på Lanzarote – sommer

Sommeren på Lanzarote strækker sig fra april til november måned og er den varmeste og tørreste tid på Lanzarote. Vejret på Lanzarote i sommerhalvåret starter med en dagtemperatur der når sit højeste omkring 24 grader i april, stigende til sit højeste i august måned, hvor temperaturen normalt ligger omkring 28-30 grader.

Herefter begynder temperaturen igen at falde og i november måned kan du igen forvente en dagtemperatur mellem 22-24 grader. I april og maj, samt oktober og november kan aftener og nætter være en smule kølige med en temperatur omkring 17-18 grader, mens der i den varmeste periode fra juni til september ofte vil være omkring 20 grader i nattetimerne.

Lanzarote får stort set ingen regn i løbet af sommeren. I starten og slutningen af sommersæsonen kan der være nogle enkelte dage med regn. Ofte i form af nogle korte, kraftige byger. Ellers vil vejret på Lanzarote langt det meste af tiden være meget solrigt med op mod 8-11 daglige solskinstimer fra en flot, klar og blå himmel.

Vandtemperaturen på Lanzarote ligger omkring 20 grader i starten af sommeren, og når sit højdepunkt i september måned hvor du kan have glæde af 23 grader lunt badevand. Der kan opleves perioder med meget høje temperaturer. Når Sirocco vinder blæser den varme luft fra Afrika og Sahara kan temperaturen stige til op mod 40 grader. Denne vind kan samtidig være skyld i sandstorme der kan stoppe alt trafik på øen. Ofte vil disse storme være væk igen i løbet af få timer, men i sjældne tilfælde kan sandstorme vare op mod en uge.Panoramica Los Hervideros 02, Isla de Lanzarote. Foto: Rafa/micamara.es

Vinter

Vinteren på Lanzarote går fra december til marts måned. I denne tid er vejret på Lanzarote stadig varmt om dagen, mens nætterne kan være lidt kølige. I løbet af vinteren ligger dagstemperaturen ofte imellem 20-23 grader, varmt i marts måned. Køligere er det om natten hvor temperaturen når helt ned mellem 12-16 grader, koldest i februar.

Også om vinteren kan der være nogle enkelte dage hvor temperaturen når op mod 30 grader når Sirocco vinden blæser vand luft fra Afrika indover Lanzarote. Normalt vil der i vinteren være masser af solskin med et gennemsnit på 7 daglige solskinstimer. Især hvis du besøger Lanzarote for en aktiv ferie, er vinteren er oplagt tidspunkt at rejse hertil. Da du stadig vil kunne nyde solen og varmen, uden at der på noget tidspunkt bliver ubehageligt varmt.

I vinterhalvåret stiger mængden af nedbør, og der kan også være perioder med stormvejr. I gennemsnit er der omkring  5-6 dage med nedbør hver måned i vinterhalvåret på Lanzarote. Kan du ikke holde dig fra det en dukkert i det flotte, blå hav, skal du være forberedt på en noget kølig oplevelse. Vandtemperaturen i vinterhalvåret på Lanzarote ligger omkring 17-19 grader.

 

Støvstorme

Lanzarote er regelmæssigt ramt af støvstorme. Normalt rammer disse i slutningen af vinteren og i det tidlige forår i februar-marts måned. Disse støvstorme kan være så kraftige at de nærmeste blokerer for solen og hele øen er tåget af støv.

Lanzarote får årligt 2-7 støvstorme normalt af et par dages varighed, men kan i sjældne tilfælde vare helt op til 3 uger før de forsvinder. For at være sikker på ikke at få ødelagt din ferie af dette ubehagelige vejrfænomen på Lanzarote, er det klogt at forsøge at undgå at rejse til Lanzarote i februar eller marts måned. I denne tid er det også meget almindeligt med forsinkede og aflyste flyforbindelser.

 

Rejseinspiration om Lanzarote

 

Video fra Lanzarote (på engelsk)

 

Læs mere om Lanzarote:
Engelsk wikipedia om Lanzarote

Se også vores vejrartikler om de øvrige Kanariske Øer : El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La GomeraLa Palma, og Tenerife