Mykonos

vejrviseren311

Mykonos er en populær ferieø i Grækenland takket være sit fine vejr, gode strande og pulserende natteliv.

Øen er en del af øgruppen Kykladerne i centrum af Det Ægæiske Hav og er beliggende ca. 160 km sydøst for Athen. Den største by på øen deler det samme navn som selve øen, men er ofte kendt som Chora, der betyder 'byen' på græsk.

Mykonos har en utrolig solmængde - der er over 300 solskinsdage om året på øen i virkeligheden. Den meste nedbør er begrænset til vintermånederne.

 

Vejrdata for Mykonos

Vejret på Mykonos - sommer

Det fantastieke sommervejr er, hvad der har gjort Mykonos til et elsket feriemål. Juli og august er de sommermåneder, hvor øen vrimler med mennesker, som kommer her for at slikke sol og more sig på de mange barer og natklubber. Disse måneder har gennensnitlige temperaturer på 25° C til 26° C og de daglige højdepunkter er ofte i 30'erne. Under hedebølger om sommeren kan ofte ses temperaturer i midten af 30'erne og frem.
Heldigvis har de kystnære områder, hvor de fleste mennesker bor - kølige havbriser, så det ikke føles så varmt. Meltimi-vinden er meget berømt i området, og blæser mest i sommermånederne, hvor den bringer kølige forfriskende briser til øen. Nedbøren er meget lav om sommeren. Her er solskin fra morgen til aften i sommermånederne.

Mykonos. Foto: Glen Scarborough/flickr.com

Vejret på Mykonos - efterår

Efteråret kan være et glimrende tidspunkt at besøge Mykonos. September har godt vejr og kan i virkeligheden klassificeres som en sommermåned, idet dagtemperaturer ofte i de høje 20'erne og temperaturen sjældent falder under de 18-19° C. Måneden har også fremragende 11 solskinstimer om dagen i gennemsnit.
Oktober er temmelig varmt og temperaturer i de lave 20'erne er hyppige. Nedbøren er i stigning, og oktober varsler starten af regntiden på øen. Månedens nedbørsgennemsnit er næsten 170 mm. Men da en masse af dette falder i korte kraftige byger, er der også masser af solskin, - oktobers gennemsnit er otte timers solskin om dagen.
I november falder temperaturen noget, men du kan stadig nyde dagtemperaturer omkring de 20 C. Natttemperaturen holder sig normalt lige over de 10° C. Ligesom i oktober, er der også en hel del regn.

Windmills of Mykonos. Foto: Hassan Rafeed/flickr.com

Vejret på Mykonos - vinter

Vinteren kan bedst beskrives som mild, men våd. Kraftige vinde fra syd blæser ofte om vinteren og der forekommer ofte tordenvejr. Vintertemperaturerne kan være lave - ned til 5° eller 6° C - men sjældent meget koldere. Dette skyldes primært, at det tempererede, omkringliggende hav, aldrig bliver koldere end 16° C.
Vinteren kan være temmelig våd, det meste af den årlige nedbør falder mellem oktober og februar. Det er også en blæsende tid, vintermånederne har en del stormvejr. Vinterdageme har et gennemsnit på 4-5 solskinstimer om dagen.

 

Vejret på Mykonos - forår

Foråret er et godt tidspunkt at besøge Mykonos, især sent på foråret, da både luft-og havtemperaturer er varme uden at være brændende varmt. Der er masser af solskin og strandene er meget roligere end i midten af sommeren. Hvis det er natteliv du er ude efter, er det nok bedre at vente indtil sommermånederne.
I det tidlige forår varierer temperaturerne mellem 8°-16° C. Nedbøren er for nedadgående, men vær ikke overrasket over at opleve nogle regnskyl. Som sæsonen skrider frem, stiger temperaturen hurtigt, og nedbøren bliver mindre og mindre. I maj kan man nyde fantastisk, solrigt vejr næsten hver dag og nedbør i gennemsnit kun 35 mm.

 

Video fra Mykonos (på engelsk)

 

Se også vores vejrartikler om de øvrige græske øer: KefaloniaKorfuKosKretaLefkasLesbosRhodosSamos og Skiathos.