Samos

vejrviseren311

Samos er en af de største græske øer der hører til gruppen af de nordøstlige ægæiske øer. Samos ligger tæt op af den tyrkiske vestkyst og har et almindeligt middelhavsklima med varmt, tørt og solrigt vejr om sommeren efterfulgt af våde milde vintre.

Vejret på Samos er gennem hele året præget af Mistralen, der er en kraftig vind fra nordvest. Mistralen kan i perioder være meget kraftig og generende, henover sommeren er den for det meste kun behagelig, da den er med til at sænke temperaturen en smule, så varmen ikke er helt så trykkende.

Samtidig giver Mistralen de perfekte vindforhold til sejlads og windsurfing. Mistralen er også med til at påvirke, at Samos får en smule mere regn end de nærliggende græske øer i Kykladerne om vinteren.


 

Vejret på Samos - sommer

- fra juni til september. Vejret på Samos om sommeren er tørt og med store mængder solskin.  Samos er en af de mest solrige græske øer, og topper i juli med et gennemsnit på 14 solskinstimer om dagen.  Allerede i juni måned begynder varmen at sætte sit præg på øen, og det er ikke unormalt at temperaturen kommer op på 28-30 grader.

Varmest er det i juli og august hvor det ikke er usædvanligt med en dagstemperatur et godt stykke oppe i 30erne. Temperaturen daler en smule igen i september, men vil stadig ligge på 27-29 grader.

Det klare vand omkring Samos er også dejligt lunt henover sommeren, i juni måned ligger den gennemsnitlige vandtemperatur på Samos på 22 grader og stiger til 24 i juli, august og september.

 

Vejret på Samos - efterår

Fra oktober til november begynder der at blive en smule køligere og antallet af solskinstimer reduceres. Vejret på Samos er stadig fantastisk i det tidlige efterår, hvor temperaturen om dagen ligger fra 20-24 grader og havvandet på 20-22 grader.  Derfor er det årstiden også et skønt tidspunkt at besøge Samos, da her er knap så mange turister og rejserne billigere, mens vejret stadig er som på en god dansk sommerdag.

I november begynder vejret på Samos at blive en smule mere ustadigt og nedbøren begynder at tage til med omkring otte  nedbørsdage i løbet af november og daglige gennemsnitstemperaturer på 17-20 grader. Aftener og nætter begynder også et blive noget køligere og rejser du til Samos på denne årstid skal du huske en tynd jakke med i bagagen.Just green and blue.. Samos. Foto: Mizrak/Flickr

Vejret på Samos - vinter

- fra december til februar. Tiden med det koldeste og mest fugtige vejr på Samos. I løbet af vinteren når temperaturen sjældent over 14-15 grader, og koldest er det i januar, hvor dagstemperaturen ligger på ca. 12 grader.

Nattefrost er ikke ualmindelig, men for det meste når temperaturen sjældent under 3-5 grader om natten.  Sæsonen er meget præget af regn med 12-13 regnvejrsdage om måneden.

 

Vejret på Samos - forår

- fra marts til maj. Det begynder igen at gå den rigtige vej med temperaturen, der i marts når 16 grader, for at stige yderligere til 18-20 grader i april, hvor man begynder at få fornemmelsen af, at sommeren igen er på vej til Samos.

Allerede i maj måned har gennemsnitstemperaturen passeret de 20 grader og ligger oftest mellem 20-24 grader i dagtimerne med op mod 12 solskinstimer dagligt. Foråret er en smuk tid at besøge Samos, der er grønt og frodigt og det blomstrer overalt.

Nedbøren begynder også at aftage henover foråret på Samos. Det største nedbør er i marts med omkring ni regnvejrsdage, der falder til seks dage i løbet af maj måned.

 

Se mere rejseinspiration om Samos

 

Video om Samos

 

Se også vores vejrartikler om de øvrige græske øer: KefaloniaKorfuKosKretaLefkasLesbosMykonosRhodos og Skiathos.