Seychellerne

vejrviseren311

Seychellerne er en lille østat, beliggende ud for den kenyanske kyst, lige over Madagaskar.

Landet består af hele 115 småøer, hvoraf Mahé, med sit areal på blot 155 kvadratkilometer, er den største.

Det er i øvrigt på Mahé, at hovedstaden Victoria ligger. Sammenlagt har alle øerne et areal svarende til cirka 5 gange Amagers areal.

Så små øer giver ikke meget plads til mennesker, hvilket også ses tydeligt i et indbyggertal på blot 90.000. Dette indbyggertal er i øvrigt det laveste blandt alle uafhængige afrikanske stater.

 

 

Seychellernes beliggenhed og størrelse gør, at dets klima klassificeres som et tropisk regnskovsklima. Øerne påvirkes i løbet af året af to forskellige monsuner; den sydøstlige i sommermånederne, og den nordvestlige i vintermånederne.

Selvom landet oplever store variationer i monsunernes tidsrum og kraft, er vejret på Seychellerne aldrig ekstremt, takket være dets beliggenhed ved det indiske ocean, og alt afhængigt af hvilken ø man besøger, vil der altid være mulighed for at finde tørvejr – det hele kommer an på, hvilken monsun der påvirker klimaet i netop den periode, man besøger landet.

Seychelles - Best Beach on Earth. Foto: Sandy Saab/flickr

Seychellerne om sommeren

Sommeren på Seychellerne strækker sig typisk fra slutningen af maj måned og helt til oktober. Denne periode er præget af en sydøstlig monsun, der gør sommeren til den tørreste årstid, med kun 70 millimeter nedbør fordelt over 10 regnvejrsdage i juni.

Selvom temperaturerne på Seychellerne ligger stabilt omkring 26 grader året rundt, kan somrene dog føles noget køligere end det, da der med den sydøstlige monsun føler kraftige vinde.

Hvert år den 18. juni, fejres Seychellernes Nationaldag. Nationaldagen er en markering af indførelsen af en konstitutionelt demokrati, og dagen markeres med en stor parade i byen Stad Linite.

Her holdes der taler af blandt andet landets præsident og vicepræsident, og ofte også andre højprofilerede personer.

Ofte fejres dagen ydermere med forskellige kulturelle events såsom folkedanse i gaderne og koncerter, alle sammen med det formål at fejre fællesskab.

Seychelles - La Digue Beach. Foto: tlarescott/flickr

 

Seychellerne om efteråret

November er den eneste måned, der på Seychellerne kan kaldes en reel efterårsmåned. Her skifter vinden retning fra sydøst til nordvest, hvilket lægger op til vinterens nordvestlige monsun.

Temperaturerne ligger i november på mellem 24 og 30 grader, og der ses et klart spring i nedbørstallene, der når helt op på 220 millimeter fordelt over 14 regnvejrsdage.

 

Seychellerne om vinteren

Den nordvestlige monsun, der i efteråret lægges op til, spænder fra december til marts måned. Denne gang betyder monsunen kraftigt regnvejr og ekstremt høj luftfugtighed.

Der falder op mod 400 millimeter nedbør alene i januar. Temperaturerne ligger fortsat på omkring 26 grader, men fordi vindene har lagt sig meget i forhold til sommerperioden, føles der ofte en del varmere på denne tid af året.

Seychelles - The Clock Tower, Victoria. Foto: David Stanley/flickr

 

Seychellerne om foråret

April måned er årets roligste og varmeste måned. Vindene fra de foregående måneder lægger sig nemlig fuldstændigt inden de igen skifter retning.

Indbyggerne på Seychellerne er traditionelt kristne, og mange går højt op i påskens traditioner. Mange familier går i kirke i samlet flok, og særlige messer afholdes til minde om Jesus’ ofring.

 

Video om Seychellerne (på engelsk)