Goa er en lille kyststat, der ligger på vestkysten i den sydlige halvdel af Indien. Det er beliggende i en tropisk zone, og har derfor tropisk klima, som generelt er varmt og fugtigt med meget lidt sæsonvariation i temperaturen.

Temperaturen forbliver mellem 26° C og 29° C hele året. I stedet er årstider defineret af nedbør.
Vejret i Goa er kendetegnet ved to forskellige årstider - den tørre sæson fra oktober til maj og den våde monsunsæson (regntiden) fra juni til september.

Næsten hele den årlige nedbør forekommer i regntiden, og i disse måneder kan der falde op til 3.000 mm. Regn er næsten ikke-eksisterende på andre tidspunkter af året.

Nedbøren påvirker luftfugtigheden og dette er i høj grad med til at ændre opfattelsen af varme mellem årstiderne.


Vejrdata for Goa

I monsunsæsonen er Goa meget stille. Nogle besøgende kan lide roen, men der er en god grund til at der ikke er så mange gæster på denne årstid. Kraftig regn rammer regionen i 3 måneder. Der falder mest i juli. Store nedbørsmængder forårsager ofte pludselige oversvømmelser og hæver luftfugtigheden. Varmen aftager, men det føles lige så varmt som i den tørre sæson pga. øget luftfugtighed.

 

Vejret i Goa - efter monsunsæsonen

Efter monsunsæsonen er en god årstid eftersom himlen klarer op og nedbør eller endda overskyet himmel er næsten ikke forekommende. De sidste regnskyl forsvinder ikke indtil begyndelsen af oktober, men så bliver vejret i Goa også perfekt til en badeferie. Månederne december, januar og februar er nok det bedste tidspunkt at besøge Goa, Her er garanteret solskin og luftfugtigheden er på sit laveste. Men det er stadig meget varmt, temperaturerne er ofte i midten af 30'erne. Nattemperaturer kan på denne tid af året gå ned til omkring 15° C - hvilket er meget koldt for denne del af Indien! Den gennemsnitlige høje temperatur er 32 C og den gennemsnitlige lave temperatur er 19° C.

Shri Mangeshi Temple, Goa. Foto: Aruna Radhakrishnan/flickr.com


Vejret i Goa - før monsunen

Fra marts går Goa ind i sin pre-monsun fase, hvor vejret bliver varmere og mere fugtigt. Dette er uden tvivl den varmeste tid af året, selv om den gennemsnitlige høje temperatur kun er marginalt højere, gør den øgede luftfugtighed, at det føles meget værre. Luftfugtigheden når ofte over de 90%, som kan opleves temmelig kvælende. Hvis man rejser sent på denne årstid i maj, vil man sandsynligvis ikke ønske meget andet end at blunde i skyggen eller mere sandsynligt, holde sig tæt på et sted med air-conditioning.
Vejret i Goa er påvirket af det omgivende Arabiske Hav og dette forårsager variationer mellem de kystnære og indre områder. Goa er et stort område, næsten 4000 km2. Det her beskrevne klima er det der opleves ved kysten, hvor de fleste besøgende vil tilbringe deres ophold. Bare et kort stykke inde i landet, kan det blive mærkbart varmere, da der ikke er nogen kølende brise fra havet til at lindre varmen. I øst er der betydelige bjerge - det højeste punkt i Goa er 1.167m - og i de højere områder opleves køligere temperaturer og mere regn end ved kysten.