La Gomera er en del af det kanariske øhav og har et subtropisk klima.

La Gomera ligger ca. 30 km vest for Tenerife og er en af de fjerneste af de Kanariske øer med næsten 350 km til Afrikas vestkyst. Vejret på La Gomera er som alle de øvrige kanariske øer kendt for at have et forårsagtigt vejr hele året rundt.

Næsten uanset på hvilken tid af året du rejser til La Gomera vil der være en dagtemperatur over 20 grader og masser af solskin.

 

 

Vejrdata for La Gomera

Den mest populære tid at rejse til La Gomera er i tiden fra efterår til forår. Her vil dagtemperaturen ved kysten normalt ligge imellem 20-25 grader. Der kan dog være koldt i bjergene, hvor temperaturen i sjældne tilfælde kan falde helt ned omkring frysepunktet. Det tilrådes derfor at pakke en vind- og regntæt jakke, især hvis du har planer om vandreture i bjergene, da her udover at være koldt, også falder en del regn henover vinteren. 

Faktisk uanset hvornår på året du besøger La Gomera er det en god ide at medbrinde en tynd jakke eller trøje, da der kan opleves forholdsvis store sving i temperaturen, alt efter om du er i højlandet eller ude ved kysten. Det er ikke ualmindeligt med op mod 25-27 grader ved kysterne, mens der i højlandet samme dag kan være helt ned til 15-16 grader.

Vandtemperaturen på La Gomera når aldrig de samme højder som i Middelhavsområdet, men ligger derimod meget jævnt henover hele året mellem 19-23 grader. Der er en stor variation på øen i forhold til mængden af nedbør. I det kystnære områder på den sydlige del af øen falder der årligt omkring 300 mm nedbør, mens den bjergrige del af La Gomera får op mod 900 mm årligt nedbør.

 

Video om La Gomera (på engelsk)

 

Vejret på La Gomera – sommer

Sommeren på La Gomera er varm og tør – i perioden fra juni til starten af september er der stort set ingen nedbør, og hvis der endelig kommer lidt regn vil det normalt være i bjergområderne, at regnen falder. Dagtemperaturen vil ligge omkring 25-30 grader, faldende til omkring 19-20 grader i aften og nattetimerne.

Vandtemperaturen på La Gomera ligger i juni måned omkring 20-21 grader og stiger henover sommeren til sit højeste i august hvor den når ca. 23 grader. Solskin er der masser af – i gennemsnit får øen henover sommeren 9-10 daglige solskinstimer, så er målet med ferien at få lidt kulør og dase ved stranden er vejret på La Gomera ideelt til dette i denne periode.

 

Efterår

Har du planer om et aktiv ferie, med samtidig sætter pris på en dukkert i det klare blå hav La Gomera er omgivet af, er efteråret fra september til november et godt valg. Dagtemperaturen vil ligge mellem 24-28 grader og mellem 7-9 daglige solskinstimer. Lune aftener og nætter hvor temperaturen sjældent falder til under 18 grader.

Undtagelsesvis er bjergområderne der godt kan være kolde. Vandtemperaturen ligger stadig mellem 21-23 grader, hvilket er et par grader varmere end når det når sit højeste herhjemme. Du skal forvente at der kan komme lidt regn i oktober og november der gennemsnitlig har 5-6 dage hver især med regn. I kystområderne viser det sig oftest som nogle mindre byger.

Den fantastiske Natur på La Gomera. Foto: extranoise/flickr

Vinter

Rigtig vinter bliver det aldrig på de kanariske øer og vejret på La Gomera fra december til februar er da også stadig varmt nok til shorts og t-shirts. Dagstemperaturen ligger ved kysten normalvis omkring 21-22 grader og vil modtage 6-8 timers dagligt solskin. Aftener og nætter kan være lidt kølige med helt ned til 15-16 grader, hvorfor du bør medbringe en trøje eller tynd jakke til aftentimerne.

Vandtemperaturen er en smule nedafgående til mellem 18-20 grader, ca. det samme som vi har herhjemme på en god varm sommerdag. Selvom vinteren er den vådeste tid på La Gomera er det meget begrænset hvad der kommer af regn i kystområderne der i gennemsnit har 4-7 regnvejrsdage pr måned. Dog sjældent heldagsregn, men mest lidt byger. Der kan dog være dage med store mængder nedbør i bjergområderne.

 

Forår

Foråret på La Gomera fra marts til maj er med en dagtemperatur omkring 22-24 grader, og ned til 15-17 grader i løbet af natten. Regnen er aftagende i forhold til vinteren, og i gennemsnit opleves der kun et par enkelte dage med regn for hver måned i foråret. Vandtemperaturen er stadig en smule kølig og ligger stabilt henover foråret på omkring 18-19 grader.

 

Video om La Gomera (på engelsk)



Læs mere om La Gomera:
Officiel turist hjemmeside for La Gomera (Ikke dansk)

Se også vores vejrartikler om de øvrige Kanariske Øer : El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote og Tenerife