Amsterdam

vejrviseren311

Hollands hovedstad Amsterdam har et tempereret kystklima. Dette giver byen milde somre og kølige vintre.

Den mest populære tid at besøge Amsterdam er fra maj måned, hvor tulipaner blomstrer rundt i byens parker, og frem til august.

I denne periode opleves det mest ”pålidelige” vejr i byen, og også den tid hvor temperaturen er højest.

Efterår kan dog også være en skøn tid at besøge  byen, som ofte rammes af "indian summer" med perioder med forholdsvis høj temperatur i september og oktober måned. 

 

Vejrdata for Amsterdam

 

Uanset hvornår du rejser til Amsterdam må du være forberedt på regn. Vejret i Amsterdam er med regn fordelt ret jævnt henover hele året.

Faktisk er Amsterdam blandt de 5 storbyer i Europa der får den største mængde regn om året med sine gennemsnitlig 214 årlige dage med nedbør. Heldigvis er det oftest som let- eller støvregn.

Den koldeste tid i byen er december til februar måned. Temperaturen ligger normalt lige omkring frysepunktet og sne er almindeligt.

Nogle år er vinteren så hård at kanalerne i byen fryser til, og byens indbyggere skøjter rundt på de frosne kanaler.

 

Vejret i Amsterdam – sommer

Selvom sommeren fra juni til starten af september i Amsterdam normalt er med masser af sol og varme, skal du være forberedt på, at vejret kan være hurtigt omskifteligt, og at der også i løbet af sommeren falder en del nedbør i Amsterdam.

Vejret i Amsterdam er i sommeren med en dagtemperatur omkring 18-22 grader med ned til 10-14 grader i aften- og nattetimerne. Juli og august er de to varmeste måneder, hvor temperaturen godt kan nå op mod slutningen af 20’erne. Statistisk set har byen ca. 20 dage om året hvor temperaturen overstiger 22 grader. I sommerperioden kan du forvente omkring 6-7 timers dagligt solskinsvejr.

Sunshine from Amsterdam. Foto: phault/flickr

Efterår

Efteråret fra september til november, er en flot tid at rejse til Amsterdam. De gyldner nuancer ses  i træerne rundt i byens grønne områder. Vejret i Amsterdam i efteråret er kendetegnet ved at være mildt, vådt og køligt, der kan dog være perioder med varm og solrigt vejr. Temperaturen i oktober når sjældent over 12-13 grader og i november skal du ikke forvente mere end højest 9-10 grader på de varmeste dage.

Glem ikke paraplyen og en vandtæt jakke, med regn mere en halvdelen af efterårsdagene er det næsten uundgåeligt at ramme nogle regnvejrsdage under en uges ferie i Amsterdam.

 

Video om Amsterdam (på engelsk)

 

Vinter

Vinteren i Amsterdam er mild men kold. Temperaturen i perioden fra december til starten af marts ligger ofte lige over frysepunktet og når sit højeste omkring 5-6 grader. Amsterdam får også ofte lidt sne i løbet af vinteren, og som nævnt før sker det af og til, at der er perioder med mange frostdage i træk, hvor byens kanaler fryser til. 

 

Forår

Foråret er en fantastisk tid at rejse til Amsterdam. Alle byens parker er i blomst, især er det smukt i maj hvor tulipanerne blomstrer.  Selvom du stadig kan forvente en del regn, begynder solen at vise sig mere og mere og temperaturen stiger fra omkring 9 grader i marts til 16-19 grader i maj. Faktisk er april og maj de to tørreste måneder i løbet af året i Amsterdam, og i maj måned kan du regne med op mod 6-7 daglige solskinstimer.

 

Læs mere om Amsterdam:

Rejseinspiration om Amsterdam

 

Dansk wikipedia om Amsterdam
Den officielle turistguide til Amsterdam (engelsk)