Antalya

vejrviseren311

Antalya er et af Tyrkiets mest populære turistmål. På den sydvestlige kyst af Tyrkiet, er Antalya beliggende mellem Taurusbjergene og Middelhavet.

I denne idylliske beliggenhed i regionen udmærket vejret i Antalya sig i et typisk middelhavsklima med lange, varme somre og milde vintre.

Antalya ligger ved foden af bjerge, med udsigt over havet, og på grund af bjergkæden er regionen  beskyttet mod kolde nordlige vinde.

Antalya er hjemsted for nogle af de Middelhavets reneste strande, hvilket gør det til en perfekt feriemål hvis hovedinteressen er godt vejr og at opholde sig ved stranden.

 

 

 

Antalya har palmeomkransede promenader, et historisk slot og en marina. Området er også kendt som "Den tyrkiske riviera".

Antalya har i gennemsnit 300 dages med uafbrudt sol om året, og kun få dage med regnvejr.

Regionen har i gennemsnit kun 55 dage med regn om året. Ca. 3/4 af denne nedbør forekommer om vinteren, forår og efterår har ca. 16% af dette, og sommeren har omkring 2%.

 

Vejret i Antalya om sommeren

Sommeren i Antalya er 8-9 måneder lang. I april en gennemsnitstemperaturen på 16º C, stigende til 28º C i juli og august, 21º C i oktober og 16º C i november.

I juli og august er der en brændende sommervarme, med temperaturer over 40º C. Den højeste temperatur der nogensinde er registreret i Antalya i de sidste fire årtier var 44,6º C. Området har ofte temperaturer over 40º C.
Selv om disse maksimale temperaturer kan virke afskrækkende, gør havbrisen fra Middelhavet og vinden fra nordøst, at vejret er til at holde ud.

Den kølige brise, der blæser gennem byen fra havet er særdeles forfriskende, og den bløde vestenvind, lokalt kendt som 'Dokkun', blæser gennem byen mod havet og afkøler byen om aftenen.

Antalya. View in the evening at the port. Foto: Igor/flickr.com

Vejret i Antalya om vinteren

Vintermånederne december til marts har gennemsnitlige temperaturer på 12º C til 13º C, og der er en gennemsnitlig luftfugtighed på omkring 65 %.

De gennemsnitlige laveste temperaturer for december og marts er 8º C, for at falde til 6º C i månederne januar og februar.

December og januar har også et vejr med de mest regnfulde måneder, i hver af disse måneder falder gennemsnitlige 238 mm.

Antalyas beliggenhed og det gode vejr gør den til et udsøgt feriemål ved kysten. Havtemperaturen falder aldrig til under 15º C og den stiger til 29º C midt på sommeren.
Antalya selv er beliggende på flade sletter hvor bjergene viger fra kysten, dette giver en utrolig smuk og imponerende udsigt over Antalya-golfen fra hele kysten.

 

Video om Antalya