Athen

vejrviseren311

Er du ved at planlægge en ferie til Athen er vejret en af de overvejelser du bør gøre dig. Athen giver dig mulighed for en ferie med solrigt vejr, kulturelle og historiske oplevelser.

Athen ligger næsten helt ud til Middelhavet, hvilket gør det muligt at kombinere storbyen med et par dage ved stranden. Fra Athen (Piræus) har du også mulighed for at tage færgen til mange af de dejlige græske øer.

Vejret i Athen er om sommeren tørt og meget varmt, mens vinteren er mild og våd. Den årlige mængde nedbør i Athen hører til blandt den laveste i Grækenland og falder oftest som korte kraftige byger i perioden oktober til april.

Der kan være nogle få dage henover sommeren med tordenbyger. Mange foretrækker at besøger Athen i foråret eller efteråret, hvor vejret er mere behageligt til sightseeing end i højsommeren, hvor vejret i Athen er med meget høje temperaturer der ofte når 35-40 grader.

 

 

Vejret i Athen – sommer

Fra juni til september er vejret i Athen tørt, varmt og solrigt. I sommermånederne er det almindeligt med hedebølger, der får vejret i Athen til at nå temperaturer over 40 grader. Er du typen der ikke kan få nok af sol og varme og ønsker en ferie hvor sandsynligheden for regn er minimal, skal du vælge at rejse til Athen i sommeren. Du skal dog være forberedt på at varmen kan virke kvælende. Selv om natten når temperaturen sjældent under 20 grader.

Vejret i Athen i juni er behageligt med masser af solskinstimer og varme. Der er endnu ikke blevet kvælende varmt og de højeste gennemsnitlige dagstemperaturer ligger omkring 30 grader med ned til 20 grader i nattetimerne. I løbet af juni er der i gennemsnit 4 dage med regn, hvilket samtidig gør juni til en forholdsvis tør måned, hvor sandsynligheden for regn er lille. Vandtemperaturen er i juni i havet omkring Athen nået op på 21-23 grader, hvilket giver dig mulighed for dage ved stranden med svømmeture i det klare middelhav.

Vejret i Athen i juli og august pærer bræg af meget høje temperaturer og sandsynligheden for regn er næsten ikke-eksisterende. I denne tid er natte- og strandlivet på sit højeste i Athen, mens det kan blive for varmt til et tæt pakket program med masser af sightseeing. Den gennemsnitlige max. temperatur er i disse måneder 33 grader med ned til 22-23 grader i nattetimerne. Vandtemperaturen er på sit højeste med 24-26 grader.

Vejret i Athen i september begynder igen at blive en smule mere udholdeligt. Her når temperaturen sit max. omkring 29-30 grader og nætterne begynder at blive en smule køligere med en temperatur ned til 19 grader i gennemsnit. Vandet er med sine 24 grader stadig behageligt til dage på stranden. Der begynder at blive en lidt større sandsynlighed for regn hvis du besøger Athen i september, men med et gennemsnit på kun 4 nedbørsdage i løbet af måneden, må det stadig betragtes som en meget tør, varm og solrig måned.Solnedgang over Athen. Foto: dorena-vm/flickr

Vejret i Athen – efterår

Vejret i Athen i efteråret fra oktober til november er ideelt til en aktiv ferie med masser af traveture og sightseeing. I denne periode er her stadig masser af solskinstimer, temperaturen er stadig rimelig høj, og hvis du er typen der ikke kan tage på ferie uden en dukkert i havet har du også stadig muligheden for dette.

I oktober måned når temperaturen i gennemsnit sit højeste omkring 25 grader med ned til 15 grader i aften- og nattetimerne. Dette falder i november til max. 19 grader i dagstimerne og ned til 12 grader om natten. Husk derfor at pakke en jakke eller fleecetrøje med til aftentimerne.

Besøger du Athen i efteråret må du samtidig være forberedt på at vejret allerede fra starten af oktober begynder at blive noget mere vådt hvor der i gennemsnit er 8 dage med nedbør, stigende til 12 dage i november. Dette bør dog ikke afskrække dig fra en ferie til Athen i efteråret, da regnen ofte kommer i nogle korte kraftige skyl, hvorefter solen igen kommer frem. Vandtemperaturen ligger i gennemsnit i oktober på 22 grader faldende til 20 grader i november.

 

Vejret i Athen – vinter

Vinteren i Athen fra december til februar er for det meste ret mild og i gennemsnit når temperaturen sit max. omkring 15 grader i dagstimerne med ned til 6-7 grader om natten - stadig med op mod 5-7 daglige solskinstimer.  

Det er ikke usædvanligt at der nogle år falder sne i Athen, hvilket giver en noget lavere temperatur hvor der kan være minusgrader. Nedbøren er stigende i vinteren og december og januar er de to vådeste måneder i Athen med op mod 15 nedbørsdage pr måned. Dette er faldende til 12 dage i februar. Som beskrevet tidligere i artiklen kommer nedbøren oftest i korte kraftige skyl og sjældent som heldagsregn.

 

Vejret i Athen – forår

Foråret fra marts til maj er ligesom efteråret et skønt tidspunkt at besøge Athen. Her er temperaturen behagelig til sightseeing og nedbøren forholdsvis lav.

Marts måned i Athen er dog stadig en smule kold med dagstemperaturer op mod 16 grader med ned til 8 grader om natten, og først i slutningen af marts begynder foråret for alvor.

Vejret i Athen i april er med en dagstemperatur op mod 20 grader og ned til 10-12 grader i aften- og nattetimerne. Nedbøren er faldende med et gennemsnit på 23 mm fordelt på 9 dage. Vandtemperaturen i april er med et gennemsnit på 16 grader stadig for kold for de fleste til en svømmetur.

Vejret i Athen i maj er meget behageligt med masser af solskinstimer og varme. Temperaturen når sit max. omkring 25 grader med ned til 16 grader i aften og nattetimerne. Samtidig er vandtemperaturen nået tæt på de 20 grader, hvilket giver dig mulighed for en kølig forfriskende dukkert.

Nedbøren er som i april i gennemsnit på 23 mm fordelt på 8-9 dage. Regnen kommer oftest i små korte skyl, og vil derfor sjældent virke generende for din ferie.