Belgien

vejrviseren311

Vejret i BelgienBelgien har et mildt tempereret kystklima med kølige somre og milde til moderate vintre.

Vejret i Belgien er præget af både Nordsøen og Atlanterhavet og landet har årligt en del grå og regnfulde dage med i alt mellem 750 til 1000 mm nedbør i løbet af et år.

Belgien er et lille land, og dets areal udgør kun omkring ¾ af Danmarks. Derfor er der heller ikke meget variation i klimaet fra region til region.

Belgien får regn året rundt, med bedst chance for at undgå regn hvis du rejser i perioden fra april til september. I efteråret og henover vinteren er landet i perioder påvirket af stærke lavtrykssystemer fra Atlanten der fører til storm og regn.

I de varmeste måneder, juli og august, ligger gennemsnitstemperaturen omkring 23 grader, mens den i de koldeste måneder december og januar er helt nede på 6 grader.

 

 

Vejr og Klima i Belgien

Belgien er delt op i to forskellige regionale klimaer; kystområderne og den indre del af landet. De regionale klimavariationer er bestemt af to afgørende faktorer, højde og afstanden til havet. Jo længere du bevæger dig væk fra kysten, skifter klimaet mere over i et fastlandsklima, der ikke er så stærkt påvirket af havet. Her vil typisk opleves større udsving i temperaturen.

Regionen Ardennerne, der ligger højt og langt inde i landet, har det koldeste vejr i Belgien, med frost i op mod 120 dage om året og snefald mere end 30 dage årligt. Temperaturen i denne region er også noget lavere end i resten af Belgien både sommer og vinter og også her får landet den største mængde nedbør.

Ved kysten får Belgien den mindste mængde nedbør, samtidig med at der ikke er så stor temperaturvariation – dog er vejret stadig med lune fugtige somre og en kølig våd vinter.

 

Vejret i Belgien – nord (Antwerpen)

I den nordlige region Antwerpen opleves et kystklima med temperaturer der spænder fra 0 grader i de koldeste vintermåneder til omkring 24-25 grader i de varmeste sommermåneder. Området har et ret vådt klima og regn må forventes på alle tider af året, med den største mængde regn i december måneder.

De varmeste måneder juli og august, har en varm behagelig temperatur og her bliver sjældent uudholdeligt varmt.

 

Vejret i Belgien – vest (Vlaanderen)

Vest Vlaanderen har som den nordlige regioen Antwerpen et kystklima. Vejret i denne del af Belgien er kendetegnet ved en moderat behagelig temperatur, ofte overskyet og mange dage med regn. I løbet af sommeren får området en del sol og temperaturen er behagelig omkring 23-25 grader.

Vinteren er en smule varmere her end i nord, dog stadig med chance for sne. Forår og efterår har meget omskifteligt vejr, ofte med en behagelig temperatur til en aktiv ferie, men der må forventes en del regn.

Vejret i Belgien – syd

Den sydlige del af Belgien har et mildt fastlandklima, kendetegnet ved en forholdsvis høj nedbørsmængde. I gennemsnit regner det mere end halvdelen af årets 365 dage. I sommermånederne omkring 15 dage om måneden, og i vinterhalvåret op mod 20 regnvejrsdage per måned.

Bjergene i den sydlige del af Belgien er med til at give ly for den kraftige nordenvind. Vinden har dog stadig en kølende effekt på området.

I sommeren ligger den højeste dagtemperatur omkring 20-23 grader, med ned til 10-13 grader i aften- og nattetimerne. Forår og efterår er med en temperatur mellem 12-18 grader om dagen, faldende til 2-8 grader i løbet af aftenen og natten. Vinteren er mild med en temperatur omkring 2-5 grader i dagtimerne og ned til omkring frysepunktet i løbet af natten.