Bruxelles

vejrviseren311

Belgiens hovedstad og største by med knap 2 millioner indbyggere har et tempereret klima med 4 forskellige årstider, som vi kender det i Danmark.

Vejret I Bruxelles er påvirket af vindsystemer fra Nordatlanten.  Somrene er varme med en dagtemperatur midt i tyverne, mens vinteren er kold med en temperatur helt ned omkring frysepunktet, af og til med snevejr.
Regn kan forventes på alle tider af året. Bruxelles får årligt omkring 600mm regn, hvilket er hverken specielt højt eller lavt, dog en smule lavere end i Danmark hvor vi årligt i gennemsnit får omkring 700mm. De to vådeste måneder i løbet af året er juli og december, mens april er den måned hvor byen får den mindste mængde nedbør.

Den bedste tid til sightseeing er i foråret, hvor vejret i Bruxelles ofte er med masser af solskin og en behagelig temperatur om dagen. Aftenen og nætter kan dog være lidt kolde. Sommeren er også en dejlig tid at besøge byen, skønt man må forvente en større skare af turister her end i foråret. Er dit mål med ferien at gå fra det ene museum til det andet, kan efteråret anbefales. Nedbøren er moderat og du vil undgå de store folkemængde der kan være i løbet af sommeren.


  

Vejret i Bruxelles – sommer

Sommeren i Bruxelles er oftest med en behagelig temperatur fra 20-25 grader, men der kan af og til være perioder med hedebølge hvor temperaturen når op over 30 grader. I højsæsonen juli og august er vejret i Bruxelles med en gennemsnitlig dagtemperatur omkring 20-23 grader, faldende til 13-15 grader i aften og nattetimerne. Det er derfor en god ide a pakke et par varme bluser eller en tynd jakke til de sene timer. Du kan regne med omkring 6-7 timers dagligt solskin. Med et gennemsnit på 10-12 dage med regn i hver måned i sommerperioden må du forvente at der i løbet af en uges ferie kan være et par dage med regn, især i juli måned kan der være dage med kraftige regnskyl. Heldigvis viser regnen sig i sommeren ofte som korte kraftige byger, hvorefter det igen klarer op.
 

Vejret i Bruxelles – efterår

Temperaturen falder, og mængden af soltimer bliver mindre og mindre efterhånden som efteråret skrider frem. På trods af det er efterårsvejret i Bruxelles stadig med mange dejlige solrige dage, især i september er det ikke unormalt et dagtemperaturen mange dage når op mod 20 grader. Dette falder til 12-15 grader i oktober, mens temperaturen sjældent når over 10 grader i november. Mængden af regn i efteråret er stort set den samme som i sommeren. Det er dog mere almindelig at regnen er mere vedvarende men knap så kraftig.

Brussels or San Francisco?! Foto: Riccardo Bonuccelli/flickr

Vejret i Bruxelles – vinter

Vinteren fra december til starten af marts er kold, og i perioder meget blæsende. I december og januar ligger gennemsnitstemperatur kun lige over frysepunktet, og temperaturen når meget sjældent højere end 5 grader. Mængden af solskinstimer er barberet ned til 1-2 timer, og vejret kan virke meget gråt og kedeligt. Regnen er er stort set uforandret i forhold til efteråret. Der kan være dage med sne i Bruxelles i vinterperioden.

 

Vejret i Bruxelles – forår

Dagene begynder igen at blive lysere og længere hen over foråret. Temperaturen begynder igen at stige, og vejret i Bruxelles er i slutningen af foråret perfekt til en ferie fuld af sightseeing. Allerede i løbet af marts måned er der dage hvor temperaturen når op over 10 grader igen, vi skal dog helt hen i slutningen af maj før vejret i Bruxelles er til korte bukser og T-shirt og temperaturen er ved at nærme sig de 20 grader. Maj er også den måned på året hvor solen viser sig mest, i gennemsnit op mod 7 timer dagligt. Foråret er den tid på året med den laveste mængde nedbør. Der er dog stadig omkring 10 dage med regn i hver måned.

 

Video om Bruxelles (på engelsk)