Cancún

vejrviseren311

Cancún er en kystby et det østlige Mexico, og et af landets absolut mest populære turistmål.

Faktisk plejede Cancún at være en meget lidt udviklet ø, med kun få fiskelejer og smukke maya-ruiner, men i starten af 1970’erne besluttede den mexicanske regering at gøre stedet til et turistmål.

Med hjælp fra få private investorer blev der bygget en dæmning til fastlandet og det ene skyskraber-lignende hotel efter det andet blev opført langs kysten. Maya-ruinerne er stadig at finde, men idag er der ellers ikke meget tilbage af det gamle Cancún.

 

 

Takket byens beliggenhed, nydes der i Cancún et savannelignende klima, med kun to sæsoner – en våd, og en tør.

Temperaturerne varierer ikke synderligt i løbet af året, men der er en smule varmere i det våde sommerhalvår.

Cancun. Foto: 16:9clue/flickr
 

Cancún i sommerhalvåret

Den våde sæson fra maj til oktober er varmere end resten af året. Dette skyldes primært den høje luftfugtighed, medført af de mange kraftige regnskyl.

Temperaturerne i disse måneder spænder mellem 27 grader i maj til omkring 34 grader i august måned. August er årets varmeste måned, og selv efter mørkest frembrud er temperaturer på 25 grader ganske normale.

Heldigvis giver de 9 graders temperaturforskel der er, mellem nat og dag, en følelse af nedkøling.

Der er bestemt en grund til, at den våde sæson kaldes våd. I september, årets vådeste måned, falder der i gennemsnit 270 mm nedbør fordelt over 10 regnvejrsdage.

Sammenlagt falder der cirka 900 mm nedbør fordelt over sommerhalvårets måneder. Når himlen åbner sig op i denne tid, er det som regel byger af let regn, der falder i flere timer.

San Miguelito Ruins. Foto: David Stanley/flickr

Også tordenvejr er meget almindeligt i disse måneder, særligt i september. Den våde sæson i Cancún er også den mest solrige.

Maj, juli og august måned ser hver hele 11 solskinstimer per dag, hvor juni ser 10 timer, september 9 timer og oktober 8 daglige solskinstimer.

 

Cancún i vinterhalvåret

I den tørre sæson fra november til april spænder temperaturerne mellem 23 grader i januar og februar, der er årets koldeste måneder, og til 26 grader i april.

Forskellen mellem dags- og nattetemperaturerne er forholdsvist høje på denne tid af året, så der er rig mulighed for at blive kølet af efter mørkets frembrud. Cancúns temperaturer er altså, i modsætning til mange andre steder, lavere i de tørre perioder.

Dette skyldes de kølige vinde fra golfstrømmen, der blæser kraftigst mellem november og april.

Mexican souvenirs. Foto: David Stanley/flickr

Selvom disse måneder kaldes den tørre sæson, falder der stadig regn på denne tid af året. November er periodens vådeste måned, med en gennemsnitlig nedbør på 104 mm fordelt over 8 regnvejrsdage.

Til sammenligning falder der i april, periodens tørreste måned, 27 mm fordelt over 3 dage. Altså er der stadig risiko for at du oplever en regnvejrsdag eller to på din ferie i Cancún, selv hvis du rejser i den tørre periode.

Mærkeligt nok er den tørre periode den tid på året, hvor der er færrest solskinstimer. I november, december og januar får du i gennemsnit 8 solskinstimer per dag, hvor marts og april hver har 10 daglige solskinstimer.

 

Video om Cancún