Dubai

vejrviseren311

dubaiDubai er et af syv emirater, der udgør De Forenede Arabiske Emirater i Mellemøsten. Dubai har  med rette ry for at være solrig og meget varm.

Temperaturer i 40'erne er ikke ualmindelige, og den årlige nedbørsmængde er i gennemsnit kun 150 mm.

Klimaet er ørkenlignende og kan beskrives som et tørt subtropisk klima. Det bliver aldrig koldt, selv vinternætter har temperaturer omkring 15 grader. Dubai er hovedsagelig en by med skyskrabere, swimmingpools og golfbaner -   beliggende midt i ørkenen.

 

Vejret i Dubai - sommer

Vejret i Dubai om sommeren kan blive ekstremt varmt. Juni til september er de varmeste måneder af året, og temperaturen kan stige til 45 grader. Middeltemperaturer om sommeren er ca. 30-35 sommer, som topper ved  brændende 35 grader i august.

 

 

På dette tidspunkt er de daglige højdepunkter i Dubai i gennemsnit 39 grader som ofte når ind over de 40 grader. Aircondition og en swimmingpool i dit hotel er absolut velkomment på denne tid af året!

Månederne på hver side af juni og september er meget varme, med i gennemsnit omkring 30 grader og ofte ses højdepunkter i midten af 30'erne.

Nedbør er ekstremt lavt i sommermånederne, så lav i virkeligheden, at det månedlige gennemsnit er ubetydeligt. Det er meget usandsynligt at se regn i Dubai i løbet af sommeren. Nedbør er meget lav lige fra april til november - det meste af den årlige nedbør forekommer om vinteren.

Forvent en masse solskini i Dubai om sommeren - juni har i gennemsnit 11,5 solskinstimer om dagen, og i mere end 10 timer om dagen fra april til oktober. Husk at medbringe solcreme!

Havtemperaturen kan nå op på 35 grader i sensommeren - det kan føles mere som et varmt bad end en forfriskende dukkert!

 Dubai by Night, Foto; Kamel Lebtahi/flickr.com

Vejret i Dubai - vinter

Om vinteren i Dubai er der lidt mere komfortable temperaturer. December til februar er de køligste måneder, hvor temperaturen i gennemsnit ligger omkring 20 grader. Med variation fra 15-25 grader er det en behagelig tid at besøge Dubai.

Om vinteren kommer det meste af den årlige nedbørsmængde. Nedbørsmængden er kun omkring 150 mm. I gennemsnit er der en 5-6 dage om måneden i Dubai med regn.

Lejlighedsvis kraftig regn kan forekomme i Dubai, og kraftige byger kan forekomme hvert år.

Vintermånederne i Dubai er lidt mere fugtige end andre tidspunkter af året. Luftfugtighedem er i gennemsnit omkring 60% hen over året.

Havtemperaturen forbliver over 20 grader hele året, så du kan tage en dukkert - selv om vinteren.

Om foråret og efteråret sker et markant skifte i vejret i Dubai. Det sene forår og tidlige efterår er meget varmt. I det tidlige forår bliver dagene hurtigt varmere og der er stadig risiko for nedbør. Efteråret i Dubai er generelt varmt og tørt.

 

Video om Dubai (på engelsk, tekstet på dansk)