Khao Lak

vejrviseren311

Khao Lak-kysten ligger på fastlandet ca. 100 km nord for Phuket. På det meste af den kilometerlange strækning er kysten fyldt med lækre sandstrande.

Den frodige regnskov med tropisk vegetation, orkideer og fuglefløjt ligger på den anden side i bjergene.

Vejret er varmt hele året. Khao Lak er et stort turistområde for familier med eller uden børn, der ønsker at nyde vejret og de utallige aktiviteter, som Khao Lak har at byde på. Der er det smukke og fredelige Khao Lak, strandene med sit gyldne sand og forskellige attraktioner / aktiviteter på tilbud, såsom udflugter til fiskerlejer, koralrev, øer, vandfald, huler og en nærliggende jungle.

Du kan også besøge nationalparken eller andre lokale strande. 

Khao Lak henvender sig primært til familier og personer, der her nyder afslapning, da det ikke er et område med et vildt og hektisk liv. 

 

Vejrdata for Khao Lak

 

 

Juledag i 2004 blev Khao Lak, ligesom mange andre kystområder, ramt af en ødelæggende tsunami. De fleste kystnære områder blev ødelagt eller ekstremt beskadiget med enorme tab af menneskeliv til følge. Den lokale økonomi blev ramt hårdt på et tidspunkt hvor Khao Lak var en af Thailands hurtigst voksende turistdestinationer. Khao Lak er nu kommet sig efter de ødelæggende virkninger af denne naturkatastrofe og dens turisme blomstrer igen.

Der er tre vigtige årstider, den våde årstid, den tørre årstid, og den varme årstid. De gennemsnitlige månedlige temperaturer for hver årstid er som følger:  

 

Den våde årstid - maj-oktober

I den våde årstid er den højeste gennemsnitlige dagtemperatur 32° C og den laveste gennemsnitlige aftentemperatur er 24° C.  Månederne juni til august er mildere med varme tilbage mellem regnskyllene. Ved udgangen af august til september falder der mere nedbør.  I denne årstid har Khao Lak et gennemsnit på 20 solskinsdage om måneden, og der er mere blæsende.

Sunset in Khao Lak. Foto: Lopezia/Sorokin/flickr.com

Den tørre årstid - november-februar

I sommeren er den højeste gennemsnitlige dagtemperaturer på 34° C og den laveste gennemsnitlige aftentemperatur er 23° C.  Det mest populære tidspunkt at besøge Khao Lak er fra november til marts. Området er normalt mere stille fra februar til april og havet er roligere. På denne årstid er der i gennemsnit 26 solskinsdage hver måned.

 

Den varme årstid - marts-maj

De varmeste måneder er normalt i løbet af april og maj, med temperaturer nående gennemsnitlige højder af 34° C og gennemsnitlige lave temperaturer på 23° C - ofte med tordenbyger. I disse måneder er temperaturerne og luftfugtigheden som regel høje med hyppige korte tordenbyger.

 

Video om Khao Lak


Læs mere om Khao Lak her:
Engelsk Wikipedia om Khao Lak