Las Vegas

vejrviseren311

Las Vegas, som ligger i den sydlige del af Nevada, er ikke blot kendt for sine mange kasinoer og festlige attraktioner, men også for sit gode vejr og mange solskinstimer.

Metropolen er omringet af bjerge og ligger ude i Mojave-ørkenen – derfor oplever byen ørkenklima. Det betyder typisk varme og solrige dage, men kolde nætter.

Derfor er det ikke kun din pengepung du skal kigge efter i sømmene inden du drager ud, men også den årstid du rejser i. Det bliver hurtigere koldt i vinterhalvåret i sammenlignet med det danske kystklima, men det kan så til gengæld blive utåleligt varmt i løbet af sommeren. Heldigvis har Las Vegas typisk over 290 solskinsdage hvert år og en skyfri himmel det meste af tiden.

 

 

Forår i Las Vegas

Det kan helt klart anbefales at rejse til Las Vegas i foråret. Temperaturen har endnu ikke sneget sig op på de højeste grader, og derfor er det således dejligt behageligt at begive sig rundt selv midt på dagen – men samtidig er det også her hvor der er allerflest turister i byen. Marts har en gennemsnitstemperatur på ca. 14 grader, som derefter stiger frem til maj hvor den ligger på hele 25 grader. Om foråret er nedbør også på det absolut laveste i både april og maj, med et gennemsnit på ca. 5 mm. Altså er temperaturen stadig udholdelig og du kommer ikke til at opleve særlig meget regn.

Las Vegas Boulevard. Foto: David Stanley/flickr
 

Sommer i Las Vegas

Eftersom Las Vegas ligger midt i en ørken, kan man nemt forestillle sig hvordan sommeren forløber sig. Juli er typisk den varmeste måned med temperaturer på omkring 30-35 grader, men kan jævnligt komme op på over 40 grader.

Temperaturen kan endda synes endnu varmere på grund af den lave luftfugtighed. I både juni, juli og august er der over 13 timers solskin hver dag, mens  nedbøren langsomt tager til og topper i august med et gennemsnit på ca. 14 mm.

 

Efterår i Las Vegas

I løbet af efteråret er det meget oplagt at rejse til Las Vegas, da vejret også her er mildere end om sommeren og om vinteren.

Du kan risikere at opleve et par udsving, men som regel starter det ud med ca. 25 grader i september og daler ned til mere komfortable 21 og 13 grader i hhv. oktober og november.

Nedbør begynder også at blive formindsket efter september og ligger således på det laveste i vinterhalvåret.

Las Vegas Sunset. Foto: Keith Schurr/flickr
 

Vinter i Las Vegas

Vinteren i Las Vegas er en del varmere end hvad vi er vant til i de nordiske lande. Den laveste gennemsnitstemperatur ligger nemlig på ca. 8 grader i december.

Derfor falder der også utrolig sjældent sne i Las Vegas, bortset fra oppe i bjergtoppene hvor der godt kan være et fint lag i vinterhalvåret.

Temperaturen falder fra oktober og begynder først at stige igen i løbet af januar. Selv om vinteren er der dog langt flere lyse timer sammenlignet med de nordiske lande, da Las Vegas kan nyde op til 8 lyse timer i december, som er den mørkeste måned på året.