Miami

vejrviseren311

Miami, der ligger i Florida - The Sunshine State - er en af Amerikas foretrukne feriedestinationer.

Med en travl havn, der er fuld af krydstogtskibe året rundt, er Miami populær hos de der nyder og har råd til det rige liv.

Miami har et tropisk monsunklima, hvilket betyder høje temperaturer og store nedbørsmængder.

Med i feriekufferten bør være masser af solcreme og et udvalg af bikinier.

Byens placering på Floridas sydlige halvø placerer den i Atlanterhavets orkanbælte, og byen er i top tre af amerikanske byer mest udsatte for at blive ramt af orkaner, på grund af sin position imellem have, der er kendt for deres tropiske aktivitet.

 

 

Vejrdata for Miami

Orkanerne hærger fra august til september, så hvis du rejser til Miami i løbet af denne tid, så vær opmærksom på, at du godt kan komme til at stå over for nogle ekstreme vejrforhold.

Men tropiske storme forekommer i Miami cirka en gang hvert 4 år. Større orkaner (som er kategori 3 eller højere) forekommer endnu sjældnere, og der har kun været 15 orkaner som har målt mere end kategori 3 siden 1851.

Miamis årlige vejr er delt op i en tør vinter og en varm og fugtig sommer, der har masser af vådt vejr. Nedbøren i Miami stiger i maj og når sit højeste i juni, august og september. Varmen følger samme mønster. Varmen og regnen kombineret giver en ret høj luftfugtighed, som ofte gør vejret temmelig ubehageligt.

I april er den gennemsnitlige månedlige nedbørsmængde  på 81 mm, stigende til 173 mm i maj, og 234 mm i oktober. Miami har mest regn i perioden maj-oktober.

Derefter falder nedbøren drastisk i november, hvor den gennemsnitlige nedbør er målt til omkring 71 mm. Gennem den tørre sæson kan der stadig forekomme storme, men de er mindre hyppige og varer sjældent længe.

South Beach Miami Sunset. Foto: Justin Ornellas/flickr.com

Vintermånederne december, januar og februar har gennemsnitstemperaturer på omkring 23° C til 24° C - ikke typisk vintervejr som vi kender det i Danmark! Gennemsnitlige  daglige minimumtemperaturer gennem hele vinteren falder til et temmelig komfortabelt niveau på 16° C, med  behagelige 8 timers sollys dagligt.

I januar 1977 blev Miami overrasket med meget lette snebyger. Dette har kun fundet sted én gang! Den koldeste temperatur der nogensinde er registreret i Miami er 1° C. 

I juni, juli og august stiger temperaturen. Den maksimale temperatur i juli og august ligger på et gennemsnit på 31° C og de laveste temperaturer falder til 24° C. Luftfugtigheden om morgenen er omkring 75 procent og falder til 68 procent af aftenen. Den høje luftfugtighed og varmen kan undertiden vise sig at være ganske ubehagelig, men du kan være forvisset om at havet, eller en swimmingpool ikke er for langt væk.

På grund af Miamis sydlige beliggenhed, betyder det, at det gennemsnitlige daglige sollys  ikke varierer meget fra  måned til måned, det minimale daglige antal solskinstimer er 7, og det maksimale er i højsommeren med 9 timer.

Somrene er varme og det er sjældent at vintrene bliver for kolde, så Miami er et dejligt feriemål året rundt. Miami er en kosmopolitisk by med et summende natteliv og et misundelsesværdigt tropisk klima.

 

Video fra Miami (på engelsk)