Milano

vejrviseren311

Milano er en af Italiens største og mest kosmopolitiske byer. Milano er berømt for mode og Milanos designerstil er fuldt repræsenteret af dens velklædte indbyggere.

Milano har et fugtigt subtropisk klima med fire forskellige årstider og en bred vifte af temperaturer. Det bedste ord at betegne Milonos vejr på er "omskifteligt".

Milano er den fjerde varmeste storby i Europa og er samtidig den sjette storby i Europa med de fleste dage under frysepunktet.

Det er den anden vådeste by i Europa, Samtidig med at tåge eller smog optræder 342 dage om året.

 

 

Vejrdata for Milano

Milano er fugtigt det meste af året, hvilket gør vintrene fugtige og somrene varme. Milano har en årlig gennemsnitlig luftfugtighed på 75%, men den kan ramme de 80% om sommeren. Luftfugtigheden og megen nedbør er Milanos kendetegn, sammen med i gennemsnit 50 tordenvejr om året!

 

Vejret i Milano - sommer

Sommeren i Milano har en gennemsnitlig temperatur på ca. 21° C, med juli og august som de varmeste måneder med gennemsnitlige maksimum på 28° C til 29° C. Den høje luftfugtighed kan gøre dette ubehageligt. Juni og september har gennemsnitlige temperaturer i midten af 20'erne, hvilket er mere behageligt. 

Nedbøren er forholdsvis lav i juli, men begynder igen i august. Tordenvejr er almindelige og regnen falder generelt i tunge udbrud. Antallet af solskinstimer topper med ni timer om dagen i juli og er også meget gode i juni og august.  

Milan Cathedral. Foto: picdrops/flickr.com

Om sommerem i Milano i turistsæsonen må man forvente pakkede hoteller og travle caféer. Kommer man i august, er mange af de lokale indbyggere flygtet fra byen og taget til kysten for at undslippe den lumre varme.  

 

 

Vinter

Milano kan få meget lave temperaturer om vinteren, især om natten. Byen oplever i gennemsnit sne i omkring 7 dage om året. Den gennemsnitlige høje temperatur fra december til januar ligger på omkring 7° C, med gennemsnitlige minimumstemperaturer på -3° C til -4° C. Antallet af solskinstimer falder til to timer om dagen, men nedbøren bliver mindre.

 

Video om turistattraktioner i Milano (på engelsk)

 

Efterår og forår

Vejret i Milano om efteråret og foråret er mildt og vådt. Temperaturerne ændres hurtigt, og i foråret forsvinder vinterkulden hurtigt med gennemsnitlige høje temperaturer på 13° C i marts, 17° C i april og 21° C i maj. I efteråret er de gennemsnitlige høje temperaturer på 18° C i oktober og falder til 11° C i november. Nattemperaturerne er lave både forår og efterår. Det regner i næsten halvdelen af månedens dage og regnbygerne kan være tunge og kraftige. Forholdene er generelt foranderlige. Foråret er langt mere solrigt end efteråret.

Læs mere om Milano her:
Dansk Wikipedia om Milano
Officielt turist Website for Milano (engelsk)