vejrviseren311

Orlando er en oplagt destination, hvis du planlægger en rejse der skal indeholde noget for hele familien, da byen indeholder en lang række attraktioner inden for en overskuelig rækkevidde.

Du behøver derfor ikke at rejse alt for langt imellem de forskellige ting. Orlando huser en lang række attraktioner relateret til Disney World, herunder Magic Kingdom, Blizzard Beach, og deres Hollywood Studios, som er en park med filmtema.

Derudover har Universal og Epcot også temaparker i byen, og en række vandland og naturparker, som f.eks. SeaWorld og Discovery Cove.

Orlando har stort set noget for enhver smag, uanset om du er inkarneret Disney-fan eller har lyst til at svømme med delfiner.

 

 

Orlando har generelt set et subtropisk klima og man kan forvente varme temperaturer henover året, men alligevel er det dog muligt at tale om at der findes to sæsoner – en tør sæson og en meget varm sæson.

Vejrfænomenet El Niño kan nogle år forstyrre dette og give nogle meget våde måneder først på året, men det er generelt ikke en tendens man ser i Orlando.

Fugtigheden er på sit allerhøjeste i løbet af juni og oktober, men generelt ligger fugtigheden om morgenen på hele 85% hele året. Den øgede fugtighed mellem juni og oktober betyder dog også at varmen føles langt varmere end hvad det reelt set er, hvilket du muligvis skal være opmærksom på hvis du planlægger en rejse til Orlando.

Orlandos årlige gennemsnitstemperatur ligger på ca. 22,4 grader, og er i høj grad påvirket af den varme Golfstrøm. Det betyder også at langt de fleste vandattraktioner, f.eks. vandlande og pools er åbne hele året.

 

Foråret i Orlando

Foråret er relativt hurtigt i Orlando, men det er helt klart den sæson du bør rejse i, hvis du har svært ved at klare de højere temperaturer.

Vejret er en anelse mildere og langt mindre fugtigt end længere henne på året, men du bør stadig være opmærksom på solen, og sørge for at bruge rigeligt med solcreme.

Derudover tiltrækker foråret generelt også mange turister, og du kan også risikere at ramme skolernes ferieperiode – så derfor kan det være lidt mere kø ved rutsjebanerne og flere mennesker der besøger de forskellige attraktioner.

Universial Studios, Orlando. Foto: Robert Linsdell/flickr

Sommeren i Orlando

Sommermånederne er utroligt varme og våde, og de højeste gennemsnitstemperaturer ligger på omkring 32-33 grader.

Der er også rigeligt med solskin hele dagen – juni topper med 11 timer, hvorefter der er 10 og 9 timer i hhv. juli og august. Husk derfor igen at bruge rigeligt med solcreme og drik masser af vand.

Du kan med fordel tage en dukkert, da havtemperaturene ligger mellem 28 og 29 grader om sommeren, men husk endelig at påføre solcreme igen efter du har været i vandet.

På trods af det varme vejr og de mange solskinstimer, er der dog også stadig en del nedbør i perioden.

Faktisk får Orlando samlet set 540 mm regn mellem juni og august, hvoraf den vådeste måned er juli med 196 mm fordelt over 23 regnvejrsdage.

Derfor er det heller ikke ualmindeligt at der er op til 95% fugtighed i juli og august.

Det er også værd at overveje risikoen for orkaner, da den høje fugtighed og varme temperaturer udgør en risiko, også selvom at orkanerne typisk aftager i styrke før de rammer byen.

Delfiner i SeaWorld, Orlando. Foto: Christian Benseler/flickr
 

Efteråret i Orlando

Efterår er også en relativ kort sæson, men der er mange der, ligesom om foråret, mener at dette er det bedste tidspunkt at rejse på.

Orkansæsonen er endelig overstået, og derudover er skoleferien slut, så du kan regne med at der er færre gæster ved attraktionerne.

Vejret er også langt mindre fugtigt, men stadig varmt, uden at være overdrevent. Solskinstimerne ligger på gode 9-8 timer om dagen.

Hvis du vil undgå det værste nedbør, kan det helt klart betale sig at vente til september er overstået, før du rejser afsted. Antallet af millimeter falder nemlig fra 160 til 86 mellem september og oktober, mens det når helt ned på bare 48 mm i november.

Den højeste gennemsnitstemperatur i september ligger stadig oppe på 32 grader, men falder til 29 i oktober, og derefter ned til 25 grader i november.

Orlando. Foto: Ricardo Mangual/flickr

Vínteren i Orlando

Vintersæsonen medfører milde temperaturer og og lav fugtighed. De højeste gennemsnitstemperaturer ligger på mellem 23 og 21 grader, og derfor er det oplagt at rejse til byen, hvis du har brug for at komme væk fra vinterkulden.

Temperaturerne når typisk ikke længere ned end 10-11 grader, så du behøver bestemt ikke at frygte køligt vejr.

Du bør dog stadig være forberedt på muligheden for nedbør, på grund af det subtropiske klimabælte, men om vinteren falder regnen meget sparsomt.

Orlando har også stadig rigeligt med solskinstimer, da hele vinterperioden ligger på stabile 7 timer.