Phuket

vejrviseren311

Phuket er en ø beliggende på Thailands sydlige halvø. Det er Thailands største ø og den ligger ud for østkysten i Andamanerhavet.

Øen er frodig og kuperet, og dens højeste punkt er 529 m. Phuket er beliggende omkring 250 kilometer syd fra hovedstaden Bangkok.

Phuket er med rette blevet kendt som et feriemål i verdensklasse takket være Phukets fantastiske vejr og klima og de herlige strande.

Der er mange charmerende steder på øen og noget for alle, fra rolige strande til eksotiske nattesteder.

 

Vejrdata for Phuket

 

Thailands nr.-1 ø-destination

Der er også mange andre interessante steder at besøge i det nærliggende område, herunder de fantastiske øer Koh Phi Phi og Krabi. Phuket kappes med den berømte ø Koh Samui på østkysten om at være Thailands nummer et ø-destination.

Phuket blev desværre hårdt ramt af tsunamien juledag i 2004 med utallige tabte liv, ødelagte hjem og levebrød. Heldigvis er øen kommet sig godt, men der er stadig synlige ar.

Phuket har et tropisk monsunklima med varme temperaturer året rundt. Der er tre forskellige årstider: den kolde, den varme og den regnfulde årstid. Regntiden kommer med den sydvestlige monsun mellem maj og oktober. Den kolde årstid kommer efter monsunen og varer fra november til februar, hvor kølige, tørre vinde ankommer fra nordøst. Den varme årstid er fra marts til maj, hvor varmen gradvist bygger op før monsunen begynder.

 

Monsunsæsonen (maj til oktober)

I maj er den varme luft over det asiatiske kontinent blevet intenst opbygget. Dette trækker kold, fugtig luft fra sydvest ind over det Indiske Ocean, hvilket bringer regn til Thailand og resten af Sydøstasien. Beliggende i den sydvestlige del af Thailand, er Phuket et af de første områder der oplever monsunregnen. Starten og slutningen af monsunsæsonen har det vådeste vejr i maj, september og oktober. Phuket modtager 350-400 mm gennemsnitlig nedbør i disse måneder. Månederne juni, juli og august har omkring 280 mm nedbør pr. måned.

Temperaturerme i monsunsæsonen er høje: mellem 28° C og 29° C i gennemsnit, med temperaturer på op 31° C og ned til omkring 25° C. Den høje luftfugtighed gør, at disse temperaturer virker temmelig ubehagelige.

Hvis du er ligeglad med vejret, er monsunsæsonen et godt tidspunkt at drage fordel af de mere støjsvage strande og billigere priser. Regnen er en plage, men bygerne er ofte overstået hurtigt og efterfulgt af solskin. Juli og august er blevet en minihøjsæson på øen, som turister rejser til fra Europa på sommerferie, og mange australiere tager en pause fra deres vintervejr. Disse måneder har især fordel af en god mængde af solskin.

Patong Beach, Phuket. Foto: William Cho/flickr.com

November til februar

Det er højsæson i Phuket og det bedste vejr forekommer på denne tid af året. De sydvestlige vinde, der medbragte monsunen er vendt og kølende, tør luft kommer fra ind fra nordøst.

Vejret i Phuket er meget tørt på dette tidspunkt og temperaturerne er på deres mest komfortable leje - mellem omkring 23° C og 30° C . Fugtigheden falder til sit laveste på 58% i februar, og er med til at gøre forholdene meget behagelige. December er den koldeste måned i året, i gennemsnit 27° C, og februar er den tørreste måned med i gennemsnit 30 mm regn.

 

Video om Phuket (på engelsk)

 

Marts til maj

I denne periode kan det blive meget varmt i Phuket med daglige maksimumtemperaturer fra op til 34° C i gennemsnit. Det bliver varmere og varmere, indtil monsunen kommer engang i maj.

Det er tørt på dette tidspunkt med masser af blå himmel, men med temperaturer ofte i midten af 30'erne. Mange mennesker finder det for varmt til at være behageligt. Fugtigheden  stiger i løbet af denne tid, hvilket bidrager til ubehaget, og de første tordenvejr forekommer i april.

 

Rejseinspiration om Phuket

Læs mere om Phuket her:
TravelWikipedia om Phuket (engelsk)
Phuket Tourist Association (engelsk)