San Francisco

vejrviseren311

San Francisco har et utrolig varieret klima på grund af sin størrelse og forskelligartede topografi.

Generelt har San Francisco et meget mildt klima, ofte beskrevet som et middelhavsklima, selvom det er meget køligere end i middelhavsområdets byer.

Varme temperaturer forlænger San Franciscos sommermåneder.

Det er dog tåge, kulde og vind, som området er kendt for. Vintrene er regnfulde og milde til kolde.

Området er meget udsat for jordskælv. Byen ligger på den vestkysten af USA i staten Californien.

 

 

 Vejrdata for San Francisco
 

Vejret i San Francisco - sommer  

Sommeren i San Francisco, fra juni til oktober, er varm, men ofte tåget i de senere måneder. Den gennemsnitlige høje temperatur stiger til 19° C i juni, til 23° C i juli og derefter aftagen den meget langsomt, til den kommer ned til stadig behagelige 20° C i oktober.

Nattemperaturerne er meget køligere og undertiden kolde. Tåge kan optræde til enhver tid, men er hyppigere mod slutningen af årstiden. Tågen bringer kolde temperaturer og nedsat sigtbarhed med sig.

Juni har dejlige elleve timers solskin, hvilket langsomt falder gennem årstiden, men i oktober kan man stadig forvente otte timer om dagen. Disse timer er normalt spredt blandt lange perioder med konstant solskin og dage med grå himmel eller tåge.

Nedbøren er meget lav, men ved afslutningen af årstiden kommer der dog nogle regnbyger. Havtemperaturen kommer aldrig over 14° C.

Foggy San Francisco: Foto: Mike Behnken/flickr.com

Vejret i San Francisco - efterår til forår  

Efteråret til foråret i San Francisco, fra november til maj, er koldt med lidt variation. Den varme sommer rinder hurtigt ud, og temperaturen falder ned til 17° C i november, 14° C i december og det laveste på 13° C i januar. Nattemperaturerne holder sig under 10° C, de når sjældent ned til frysepunktet i kystområderne, men frost kan forekomme på højereliggende områder.

 

Video om San Francisco (på engelsk)

 

Solskinstimerne reduceres og nedbøren stiger. Tåge og støvregn er almindeligt. Januar er den vådeste og koldeste måned. Det er stadig meget mere solrigt end mange andre dele af verden på denne tid af året. I sin mindst solrige måned december, kan man stadig forvente fem timers solskin om dagen.   Det er generelt varmere i vest i forhold til øst på grund af nærheden til kontinentet og den kølende vestenvind, der er blokeret af høje landområder i midten af ​​halvøen. Det er også mere tåget på Stillehavets kyst end i den østlige side.

San Franciscos klima er meget påvirket af det kølige vand i Stillehavet som omgiver byen på tre sider på grund af byens position på en halvø. Nordvestlige vinde og havstrømme afkøler byen om sommeren, men holde vejret mildt om vinteren. Kombinationen af det kølige hav og de varme områder i det indre Californien skaber den karakteristiske tåge i byen.

 

Video om San Francisco  (på engelsk)

 

Læs mere om San Francisco her:
Dansk wikipedia om San Francisco