Sousse

vejrviseren311

Sousse er Tunesiens tredjestørste by og ligger 150 km fra hovedstaden Tunis.

Sousse er også et af de mest populære feriemål i Tunesien med sit milde middelhavsklima og fantastiske kystlinje.

Beliggende ved Hammametbugten  i Middelhavet, er det et fantastisk sted for en ferie for hvile og afslapning. Det bedste tidspunkt at besøge Sousse er mellem månederne maj og oktober.

I højsommeren kan varmen dog være uudholdelig.

 

Vejrdata for Sousse

 

Vejret i Sousse - sommer

Somrene i Sousse er varme med temperaturer på til tider op til 40° C i juli. Det er fortsat meget varmt om natten, med temperaturer på omkring 22° C til 28° C. Det er derfor helt nødvendigt, at dit hotel har klimaanlæg til at hjælpe med at dæmpe varmen.

Beliggende ved Hammametbugten, dæmpes den ekstreme varme i Sousse noget på grund af de kystnære havbriser. Sommermånederne juni, juli, august og september er præget af lange, varme, solrige dage og varme nætter. Temperaturer omkring 28° C til 31° C, til tider endnu varmere, og de ​​natlige temperaturer er normalt 20° C til 22° C. Luftfugtigheden er på den høje side med 71% til 72%, men nedbør er sjælden, september har sommerens højeste nedbørsmængde på 18 mm. Havtemperaturen ligger på 20° C til 25° C. Solen skinner dagligt i 9-12 timer, august har det højeste antal daglige solskinstimer.

 

Vejret i Sousse - efterår

I månederne oktober og november i Sousse er temperaturerne stadig godt inde i 20'erne. Temperaturerne i oktober kan på op på 25° C i dagtimerne og ned på 16° C i nattetimerne. November er køligere med 21° C om dagen og 12° C om natten. Havet er stadig varmt med 21° C til 22° C. Oktober har den højeste nedbørsmængde om året med 48 mm regn, og det regner i omkring fem til seks dage i gennemsnit i løbet af denne årstid. Luftfugtigheden falder lidt til 64% - 69%, og der er omkring syv timers solskin om dagen.

Town Centre Sousse. Foto: Tony Hisgett/flick.com

Vejret i Sousse - vinter

Om vinteren er dagtemperaturerme i Sousse omkring 16° C til 18° C, og nattemperaturerne falder ned til 6° C til 9° C, så du får brug for en sweater eller en jakke til om aftenen. Havtemperaturen falder til 15° C til 17° C, hvilket nok er for koldt til en svømmetur. Der er normalt fem til seks dage med regn med en gennemsnitlig nedbørsmængde på 42 mm i december, 31 mm i januar og 17 mm i februar og den gennemsnitlige luftfugtighed er alt fra 62% til 67%. Solen skinner seks til syv timer om dagen.

 

Vejret i Sousse - forår

Forårsmånederne marts, april og maj har gennemsnitlige dagtemperaturer på hhv. 19° C, 20° C og 23° C, og den gennemsnitlige nattemperaturer er på hhv. 10° C, 12° C og 15° C. Den gennemsnitlige havtemperatur er stadig omkring 15° C til 17° C, så det er temmelig koldt til en svømmetur. I marts kan der være så mange som syv dage med regn og den gennemsnitlige nedbør er hhv. omkring 22 mm, 32 mm og 14 mm. Luftfugtigheden begynder at stige til 65% til 71%. Der er omkring syv timers dagligt solskin i marts, og det stiger til omkring otte timer i april. Maj har ca. 10 timers solskin om dagen.  

Sousse beskyttes for de varme ørkenvinde af byens placering ved kysten. Somrene er varme og temperaturerne kan blive ret høje, mens vintrene er milde med en smule regn. Højsæsonen er fra april til oktober, og det kan være overfyldt i løbet af denne periode. Udenfor højsæsonen er vejret stadig godt og man kan drage fordel af, at der er færre mennesker.