Wien

vejrviseren311

Østrigs hovedstand og største by Wien har et mildt fastlandsklima. Sommertemperaturen når ofte 22-26 grader, og ikke usædvanligt med enkelte dage hvor temperaturen når helt op omkring de 30 grader.

Forår og efterår er en smule køligere, men stadig med mildt vejr.

Vinteren er kold med minusgrader og sne er ikke ualmindeligt.

Generelt for Wien er, at her en del nedbørsdage hele året rundt.

Faktisk er gennemsnitlig hver anden dag med nedbør. Dette betyder dog ikke at her vil øse ned hele dagen. Ofte viser regnen sig i form af mindre byger.

 


Vejrdata for Wien


Vejret i Wien – sommer

Sommeren i Wien strækker sig fra juni til august og byder på masser af varme og solrige dage.
Vejret i Wien i juni måned er med en max. temperatur på op mod 23 grader og ned til 12-13 grader i nattetimerne. Selvom vejret i juni i Wien er med masser af sol og forholdvise høje temperatur, skal du stadig være forberedt på en del regn. Juni er den vådeste måned hele årets hvor Wien får op mod 70mm regn. Faktisk er sommeren den tid hvor Wien får den største mængde nedbør.

Temperaturen bliver en smule højere i juli og august, som er de to varmeste måneder i Wien. I disse måneder er der en max. gennemsnitstemperatur omkring 25 grader og ned til omkring 13-14 grader i nattetimerne og op mod 8-10 daglige solskinstimer.
Tøj at pakke til sommervejret i Wien: Almindeligt sommertøj, en tynd regnjakke og evt. en parably.

 

Vejret i Wien – efterår

Vejret i Wien i efterårsmånederne fra september til november er mildt og frisk. Dagstemperaturen er stadig behagelig for sightseeing, men man skal være forberedt på at temperaturen kan dykke en del i nattetimerne.
Vejret i Wien er i september stadig lunt og behageligt med en temperatur op mod 20 grader i dagstimerne og ned til 12 grader på de koldeste dage og i nattetimerne.

I oktober begynder det at blive en del køligere hvor du kan forvente en max. temperatur omkring 15 grader og helt ned til 6-7 grader. I november er vinteren så småt begyndt, og vejret i Wien byder i denne tid sjældent på dagstemperaturer over 7-8 grader, og med begyndende nattefrost. 
Tøj at pakke til efterårsvejret i Wien: Overtrækstrøje, tynd polstret jakke, regntæt fodtøj, regntøj og paraply.The Vienna State Opera. Foto: infraredhorsebite/flickr

Vejret i Wien – vinter

Vinteren i  Wien går fra midt i november til februar. Vejret i Wien i er på denne tid meget koldt, men samtidig er det den periode hvor der er mindst regn. Regnen kan derimod blive afløst af sne, og der er ofte snefald og frostgrader i vintermånederne. Temperaturen når sit max. omkirng 6-8 grader, men ofte vil temperaturen ligge under frysepunktet.
Tøj at pakke til vintervejret i Wien: Varmt vintertøj, tykke overtrækstrøjer, varmt fodtøj, handsker, halstørklæde. Hvis du er meget kuldskær, kan det være en god ide med skiundertøj.

 

Vejret i Wien – forår

Foråret fra marts til maj er mildt og især det sene forår er et af de bedste tidspunkter at besøge Wien. I denne tid er temperaturen behagelig til sightseeing. Det kan være noget køligt i marts måned hvor vejret i Wien er med en ma.x gennemsnitstempeatur omkring 10 grader og stadig med mulighed for en temperatur omkring nulpunktet.

Lidt varmere bliver vejret i april hvor temperaturen når op omkring 16 grader og ned til 6 grader i nattetimerne og på de koldeste dage. Vejret i Wien i maj måned begynder at blive sommeragtigt, og temperaturen når på de varmeste dage op over 20 grader. Der kan dog stadig være køligt i aften- og nattetimerne, hvor temperaturen ofte vil ligge omkring 12-14 grader. Fælles for alle forårsmåneder er at her er en del dage med regn, hvor maj måned topper med op mod 70 mm regn.
Tøj at pakke til forårsvejret i Wien: Overtrækstrøje, vindjakke, varmt og vandtæt fodtøj. Paraply og regntøj.