Bali

vejrviseren311

Bali er et af de mest populære turistmål i Indonesien. Øen er beliggende mellem de to øer Java og Lombok.

Bali har en spændende topografi der spænder fra store vulkanbjerge til lange hvide sandstrande og frugtbare risterrasser der årligt tiltrækker mange turister.

Vejret på Bali er på grund af sin beliggenhed kun 8 grader fra Ækvator tropisk året rundt og der er kun meget små udsving i temperaturen i løbet af året.

Klimaet på Bali kan deles op i to sæsoner, den tørre sæson fra maj til september og den våde sæson fra oktober til april.

Den mest populære tid at besøge Bali er derfor også i perioden juni til september, hvor mængden af nedbør er lav og vejret er behageligt på langt de fleste dage. Hvis du er til snorkling og dykning er det også perioden hvor vandet er mest klart og bølgerne mindst. Den gennemsnitlige temperatur på Bali ligger året rundt omkring 28-30 grader.

I regntiden er der en meget høj luftfugtighed på Bali der gør at det kan føles noget varmere end der egentlig er. Vandtemperaturen på Bali ligger året rundt omkring behagelige 26-28 grader.

 

 

 

Vejret på Bali – den våde sæson

I den våde sæson fra december til marts er vejret på Bali meget præget af regn med op mod 300 mm regn hver måned, og dagligt må man forvente store kraftige regnskyl, samtidig med der kan være meget overskyet i perioden.


Find gode tilbud på hoteller på Bali og book online her

Dette bør man have med i sine overvejelser hvis man planlægger at rejse til Bali på denne tid. Omvendt kan man glæde sig over at det i denne tid er lavsæson og øen er ikke så overrendt af turister som i sommermånederne. Er du ung og vil gerne kombinere ferien på Bali med fest og farver, er regntiden et populært tidspunkt at besøge øen, da der på denne tid er mange studerende fra Australien, der rejser til Bali da rejserne er billige på denne tid.

 

 

Kuta Beach, Bali. Foto: Donald Man/Flickr

Vejret på Bali – den tørre sæson

I den tørre tid fra april til september får øen stadig regn, men oftest kommer regnen i løbet af natten og i morgentimerne, og man kan herefter på langt de fleste dage nyde det gode vejr og se solen skinne resten af dagen.

Fra juni til august er der som regel en forfriskende kølig brise det meste af dagen, der gør den høje temperatur mere udholdelig.

April og maj er gode måneder at rejse til Bali. Her er ikke så travlt, vejret er godt og solrigt det meste af tiden, og priserne på overnatninger billige.

Hvorimod det i juli og august er dyrt at overnatte på øen, og der er fyldt med turister i alle de populære feriebyer på øen. Bevæger du dig ind midt på øen i de højere bjergområde som f.eks. til kunstner byen Ubud, er der typisk lidt køligere end ude ved kysterne, specielt om natten kan der være lidt køligt. Har du derfor en idé om at overnatte nogle dage i en af hyggelige bjerglandsbyer kan det være en god ide at pakke en varm trøje til aftentimerne.

 

Søger du en færdig pakkerejse til Bali ? Klik her og se det store udvalg hos Bravo Tours.

 

Video fra Bali (på engelsk)

 

Se vores Rejseinspiration om Bali