Maldiverne

vejrviseren311

Maldiverne er placeret i det indiske ocean, lige sydvest for Sri Lanka, og er stedet for dig som kan lide tropiske ferier med høj solskin og krystalklart vand.

Maldiverne, der består en masse små atoller med turkise laguner, kokospalmer og ikke mindst de kridhvide strande er det perfekte sted for en luksuriøs ferie, hvor du har mulighed for at koble helt af.

Maldiverne kan besøges året rundt, uanset hvilken årstid det er. Landet har en rigtig høj gennemsnits–
temperatur på alle tider og året og mange solskinstimer.

Du kan forvente dage med regn uanset hvad for en tid du rejser til Maldiverne, oftest vil regnen dog vise sig i form af nogle kraftige byger, og sjældent heldagsregn.

 

 

Maldiverne er også et ekstremt populært rejsemål for dykkere. Her er rigtig gode muligheder, hvad enten du ønsker at snorkle eller dykke med flasker i de flotte rev med farverige fisk og koraller.

Du kan derudover også prøve et hav af andre aktiviteter som windsurfing, spa-behandlinger eller dybhavsfiskeri.

De våde måneder på maldiverne foregår fra maj til oktober, hvor øgruppen får den største mængde nedbør, mens perioden november til april er den tørre periode med den laveste mængde af regn.

Perioden fra november til april er højsæsonen for Maldiverne, men som nævnt tidligere kan Maldiverne fint besøges året rundt.

 

Den tørre periode

Den tørre periode på Maldiverne går fra november til april. Her ligger den gennemsnitlige dagstemperatur på omkring de 30 grader, hvor april er den varmeste måned med op til 32 grader. Natte temperaturene ligger på omkring de 25-26 grader, så aircondition på værelset ville helt klart være at fortrække.

Antallet af solskins timer i den tørre periode svinger lidt fra måned til måned, med ned til 6-7 timer i november og december og op til 9-10 daglige timer i februar og marts der er rigest på sol. Gennemsnits tiden med solstråler ligger omkring 8-9 timer om dagen, mens at antallet af dagslys er 12 timer om dagen.

Den tørre periode, indeholder som navnet hentyder ikke særlig meget regn. Dette betyder dog ikke at der ikke slet intet regn kommer i perioden.

I november og december er der chance for at få en god mængde regn. Sidste år faldt der 201mm i november og 224mm i december. Dette skal dog sammenlignes med januar hvor der blot faldt 84mm og kun 52mm i februar. Regnmængden kan derfor varierer meget, men der er størst chance for at undgå regn hvis du rejser til Maldiverne i slutningen af den tørre periode mellem januar og marts.

Temperaturen i vandet er meget stabilt hele året i gennem og ligger et sted mellem 28 og 30 grader varmt, hvilket for mange danskere er mere end rigeligt, og med det fantastiske klare vand og det smukke koralrev, ville det være synd at snyde sig selv for en dukkert og en snorkeltur i det blå vand.

 
Constance Halaveli Resort & Spa, Maldiverne. Foto: Mac Qin/Flickr

 

Den våde periode

Den våde periode strækker sig over måneder fra maj til oktober. Den våde periode kendetegner sig ved at risikoen for regn er noget større end i de resterende måneder pga. monsun sæson.

Den gennemsnitlige dagstemperatur er for den våde periode meget det samme som den tørre periode, temperaturen ligger mellem 30 og 31 grader, og ligeledes ligger nattetemperaturen på omtrent det samme niveau som den tørre periode, nemlig 25-26 grader.

Maldiverne havde i det forgange år mellem 14-16 regn dage per måned, hvor der kom mellem 158 og 224mm vand, hvor maj, september og oktober er de 3 vådeste måneder historisk set. Lad dig dog ikke afskrække af den store mængde regn i den våde sæson.

Som det også er i de fleste lange i Asien falder regnen tungt og hurtigt, og det vil langt de fleste dage hurtigt klare op igen med sol fra en blå himmel, og du vil stadig i gennemsnit kunne forvente op til 7-8 daglige solskinstimer.

I løbet af det sidste århundrede er vandstanden steget med mere en 20 cm, og det er blevet fortalt at maldiverne er rangeret som det land i verden der har 3. størst chance for at blive oversvømmet hvis vandstanden fortsætter med at stige. Det siges at hvis den fortsætter med dette tempo vil Maldiverne være oversvømmet i år 2020.

 

Video om Maldiverne (på engelsk)