Mauritius

vejrviseren311

Mauritius er en østat liggende ud for den afrikanske kyst i den sydvestlige del af Det Indiske Ocean.

Mauritius ligger 900 km øst for den anden store afrikanske ø Madagaskar. Mauritius består i virkeligheden af mere end blot hovedøen Mauritius, men også af øerne Rodrigues, Agalega og Cargados Carojos øerne.
I denne artikel er det vejret på hovedøen Mauritius vi kommer nærmere ind på.

Vejret på Mauritius er tropisk med varme og solskin hele året rundt. De sydøstlige passatvinde er med til at det sjældent føles ubehageligt varmt på øen.

Der er ikke særligt store udsving i vejret på Mauritius henover året. Øen har ikke en decideret tør sæson, men får regn det meste af året med perioden fra august til november der er mest tør, mens perioden fra november til april er den tid med flest skyer og regn.

 

 

Det er meget almindeligt at nedbøren kommer som tunge tropiske regnskyl sidst på eftermiddagen, især i det høje terræn i øst. Oftest er regnen heldigvis kortvarig, og i de værste regnperioder vil der samtidig for det meste være masser af solskin.

Stort set hele øen er omgivet af et fantastisk koralrev, og på øen finder du kridhvide sandstrande såsom Grand Baie, der er kendt som en af verdens flotteste strande. Inde i landet finder du et bjergrigt, grønt og frodigt landskab med plantager med sukkerrør og te der dominerer det bakkede landskab.

 

Vejret på Mauritius
– sommer (november-maj)

Sommeren på Mauritius ligger modsat herhjemme i perioden fra november til maj. Vejret på Mauritius er i denne periode varmt og fugtigt, med en dagtemperatur omkring 20-28 grader alt efter hvor på øen du er. Ved kysterne er det ikke usædvanligt at temperaturen når over 30 grader, mens det på det høje centrale plateau er noget køligere med en temperatur omkring 20-25 grader.

Generelt er kystområderne omkring 5 grader varmere inde i indlandet, hvilket kan være et godt sted at søge ”tilflugt” hvis du trænger til en lidt lavere temperatur end ved stranden.
Det er også i denne periode at der er størst risiko for tropiske orkaner på øen, selvom det er sjældent at øen er ramt af faretruende orkaner.

Mauritius. Foto: subzi73/flickrSelvom perioden fra november til maj er den varmeste periode på Mauritius er det også den tid hvor øen får den største mængde regn. Især i perioden fra januar til marts måned er det almindeligt med nogle voldsomme hurtige regnskyl, hvorefter det igen klarer op, og i gennemsnit kan du regne med 8-10 daglige solskinstimer.

Især de syd- og sydøstlige kyster, der er udsat for de sydøstlige passatvinde får en hel del mere nedbør end de øvrige kyster på øen. Hvilket er godt at have i baghovedet hvis du vælger at rejse til Mauritius i den periode.

I perioden fra november til maj er vandtemperaturen på Mauritius omkring 26-28 grader.

 

Vejret på Mauritius
– vinter (maj-november)

Vinteren på Mauritius strækker sig fra maj til november. Dette er perioden med de laveste temperaturer, de færreste solskinstimer, men samtidig den mindste mængde regn.

Vejret på Mauritius er i perioden varmt og forholdsvis tørt, luftfugtigheden er på sit laveste, men stadig relativt høj. Den vestlige del af øen er den mindst fugtige med en gennemsnits luftfugtighed mellem 75-80 i løbet af året, mens bjergområderne har den højeste luftfugtighed med et gennemsnit på over 90 % over hele året.

Mauritius, Coin de Mire, Grand Baie. Foto: Selene Weijenberg/flickrDagtemperaturen på Mauritius i perioden maj til november ligger i gennemsnit mellem 22-27 grader, højest i kystområderne og lavest i bjergene. Nætterne er stadig rimeligt lune med sine 18-19 grader. Mauritius får i vinterperioden omkring 8-10 daglige solskinstimer, og vandtemperaturen vil ligge mellem 23-26 grader.

 

Video om Mauritius (på engelsk)

 

Se også vores Rejseinspiration om Mauritius