Rhodos

vejrviseren311

Rhodos har fordele af et middelhavsklima med varme, solrige somre og milde vintre.

Øens 300 solskinsdage om året har medvirket til at gøre øen et meget populært turistmål.

 

Vejret på Rhodos - sommer

Rhodos har lange, varme somre, hvor solskinnet hersker, og hvor regn er meget usandsynlig.

Sommerperioden strækker sig fra juni til september. De gennemsnitlige dagtemperaturer ligger på 28° C i begyndelsen og slutningen af sommeren, og når et højdepunkt på 31° C i juli og august.

Dagttemperaturerne kan nå ind i de høje 30'erne, som regel hvis Siroccovinden fra Sahara blæser og bringer det varme, tørre vejr fra Sahara med sig.

Nattemperaturen falder sjældent til under 20° C.

 

 

Den nordvestlige Meltimi-vind bringer lidt lindring til varmen. Den hersker fra maj til oktober og er stærkest mellem juli og september.

Kystområder har den største fordel af Meltemi, da den mister styrken inde i landet eller bliver blokeret af det bjergrige terræn.

Regn forekommer næsten ikke i sommermånederne, i juli og august er den gennemsnitlige regnmængde helt nede på 0,1 mm i hver måned.

Juni og september har kun en enkelt regnfuld dag om måneden i gennemsnit. Forvent masser af solskin og varmt vejr om sommeren, og sørg for at have masser af solcreme med.

>> Find gode tilbud på pakkerejser til Rhodos hos BravoTours - Klik her <<

Lindos (Rhodos). Foto: Francesco Sgroi/flickr.com

 

Vejret på Rhodos - efterår

Efteråret på Rhodos har meget behagelige temperaturer. Det er et godt tidspunkt at besøge øen, her er ikke så mange turister.

Om sommeren kan det være for varmt til at cykle rundt på øen eller andre anstrengende aktiviteter - her er efteråret meget bedre egnet.

Havet er stadig varmt nok til at svømme i, havtemperaturen bliver over 20° C indtil slutningen af november.

Oktober har dagtemperaturer i midten af 20'erne og i november i de lave 20'erne. Nattemperaturerne falder ikke meget under 12-13° C.

Om efteråret er der øget mulighed for regnvejr. Men i oktober er det stadig kun ca. fem regnfulde dage i gennemsnit og i november syv.

Islands in the Sun. Foto Thomas Münter

Vejret på Rhodos - vinter

Vintrene på Rhodos er milde, men våde. I gennemsnit falder over 60% af øens årlige nedbør mellem december og februar.

Januar er den vådeste måned med 14 regnfulde dage, i gennemsnit falder der 148 mm regn i løbet af måneden. Men der er stadig mange dage, hvor vejret er dejligt.

På en solskinsdag i december kan opleves temperaturer på op til 20° C. Januar og februar er lidt køligere, men temperaturerne falder sjældent under 10° C. I almindelighed er Rhodos' vintre mere som et nordeuropæisk forår, hvilket gør det til et populært sted at undslippe de kolde hårde vintre i nordeuropa.

Rhodos. Foto: Alexander Persona Grata/flickr.com

Vejret på Rhodos - forår

Foråret har rigtig gode vejrforhold, og høster frugterne af den våde vinter i form af et pragtfuldt blomstrende landskab.

Igen, det er meget roligere på denne årstid end i de travle sommermåneder, og temperaturerne er meget komfortable.

Temperaturerne kommer tæt på 20'erne fra marts måned. I maj er dagtemperaturer i midten af 20'erne. Solskinstimerne stiger støt og i maj kan 10 timer forventes.

I marts falder stadig en del nedbør , men det falder støt, og i maj er regn sjælden.

En svømmetur i havet på dette tidspunkt kan være lidt forfriskende, vandet er ikke helt varmt indtil juni.

 

Vejret i det centrale Rhodos

Den midterste del af Rhodos er kuperet, og det højeste punkt er over 1.200 m.

Bjergene forårsager regional variation, og der ses mere regn. Skyer har en større chance for at dannes der og i de højere luftlag er der altid køligere temperaturer. Generelt er den sydlige del af Rhodos lidt varmere end den nordlige.

>> Find gode tilbud på pakkerejser til Rhodos hos BravoTours - Klik her <<

 

Mere rejseinspiration om Rhodos

 

Video om Rhodos (på engelsk)

 

Se også vores vejrartikler om de øvrige græske øer: Kefalonia, Korfu, Kos, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mykonos, Samos og Skiathos.