Skiathos

vejrviseren311

Skiathos er en del af øgruppen Sporaderne og ligger i kort afstand til østkysten af det græske fastland. Skiathos er pga. den store mængde regn øen får henover vinteren en meget smuk, grøn og frodig ø.

Skiathos har et typisk Middelhavsklima med godt og solrigt vejr henover sommeren og milde regnfulde vintre.

Forår og efterår er mildt. Skiathos kan besøges året rundt. Er du til sol og strand, er vejret bedst til dette henover sommeren, men efterår og forår er et dejligt tidspunkt til en aktiv ferie med vandre- og cykelture rundt på øen.

 

 

 

Vejret på Skiathos - sommer

Sommeren på Skiathos begynder midt i maj hvor gennemsnitstemperaturen begynder at nå op over de 20 grader, dog stadig med en smule nedbør henover måneden.

Bedre bliver vejret på Skiathos i juni, hvor dagtemperaturen vil ligge midt i 20’erne. Havvandet er i juni på Skiathos også nået op på 20-22 grader.

Endnu varmere bliver det i juli og august, som er de to varmeste og tørreste måneder på Skiathos. Her når temperaturen nemt 30 grader, og det krystalklare vand der omgiver Skiathos er også blevet 24-25 grader. I disse måneder vil der også være dage med en del nordlig vind og blæst fra Meltemien, der som oftest lægger en dæmper på sommervarmen der godt kan blive lidt trykkende.

Varmen på øen forsætter langt ind i september hvor det er meget almindeligt med en temperatur på omkring 23-26 grader. 

 

Vejret på Skiathos - efterår

Efteråret begynder hen mod slutningen af september / starten af oktober, hvor vejret på Skiathos begynder at blive en smule mere regnfuldt. Temperaturen er stadig forholdsvis høj med dagtemperature på omrking 17-19 grader i oktober og 15-17 grader i november.

 

Vejret på Skiathos - vinter

Fra december til februar, er det en meget regnfuld tid på Skiathos. Det kan også være en smule køligt på denne årstid, og temperaturen når sjældent højere op end 12-14 grader. Det kan dog stadig være en skøn tid at besøge Skiathos, hvis du tager tøj med til forholdende.Skiathos harbour. Foto: Dan Taylor/Flickr

Vejret på Skiathos - forår

Foråret på Skiathos begynder så småt i marts, hvor regnen langsomt begynder at aftage og temperaturen igen begynder at stige efter de lidt kølige vintermåneder. I april begynder det at blive mere tørt og dagtemperaturen er nået op omkring 15-18 grader i dagtimerne. Sommeren er så småt ved at være på vej. Allerede i starten af maj vil dagtemperaturen på Skiathos komme over 20 grader, og midt i maj er sommeren for alvor nået til Skiathos.

 

Video om Skiathos (engelsk)

 

Se også vores vejrartikler om de øvrige græske øer: KefaloniaKorfuKosKretaLefkasLesbosMykonosRhodos og Samos.