Los Angeles

vejrviseren311

Los Angeles ligger på vestkysten af USA i solskinstaten Californien. LA er længe blevet kaldt "Drømmenes by", hvor håbefulde skuespillere, dansere og sangere flokkes i håb om at gøre det store gennembrud.

Så det er ikke overraskende, at storbyen Los Angeles er vært for 13 millioner mennesker, der taler 225 forskellige sprog. Downtown LA huser 3,8 millioner mennesker, hvilket gør byen til den største by i Californien og den næststørste i USA.

LA ligger ud til Stillehavet, med en lang kystlinje af hvide sandstrande og velhavende kystsamfund, såsom Malibu og Santa Monica, og  alternative områder såsom Venice Beach. Central LA ligger i forlængelse af en stor bjergkæde, og udbreder sig i San Fernando Valley, hvilket giver nogle interessante, maleriske landskaber.

 

Vejrdata for Los Angeles

 

Byens kystnære placering ved Stillehavet og nærheden til bjergene er begge store modererende faktorer i Los Angeles vejr og klima. Bjergene fungerer som en barriere for afkølende vinde, som blæser fra de koldere dele af Nordamerika, og de medvirker også til at holde på de varmere vinde, der blæser fra Mexico.

Stillehavet giver en kølende havbrise, der kommer som en velkommen lettelse om sommeren, og havet modererer også vintertemperaturerme ved at holde dem et par grader varmere end andre steder der ligger på nogenlunde samme breddegrad.

 

Temperaturer i Los Angeles

Kviksølvet begynder at stige i forsommeren omkring maj, og i juni er den gennemsnitlige maksimale dagtemperatur 24° C, medens den lave temperatur falder til 14° C. I juli når de daglige temperaturer i gennemsnit 29° C og dage med mere end 30° C er ikke ualmindelige overhovedet. Disse varme temperaturer holder sig godt ind i september, og i oktober er der en gennemsnitlig høj temperatur 25° C.

Selv i november, lige før vinteren begynder, oplever Los Angeles gennemsnitlige høje temperaturer på behagelige 22° C.     Sommertemperaturerne er mere ekstreme hvis man bevæger sig ind i landet.  Stillehavet køler temperaturerne på kysten så meget, at når man bevæger sig længere ind i landet, kan temperaturerne være op til 10° C højere.

 

Nedbør i Los Angeles

Nedbøren i Los Angeles falder hovedsageligt om vinteren og foråret, og er generelt ikke-eksisterende i højsommeren. Regnen følger et mønster som er ret typisk for et middelhavsklima, hvor vintrene er våde og milde, og somrene er varme og tørre. Februar er den vådeste måned i gennemsnit, og gennem hele vinteren falder hver måned ca. 60-77 mm regn. Sne i Los Angeles er yderst sjælden.

 

Bedste tidspunkt at besøge Los Angeles (engelsk)

 

Los Angeles ligger i et område, der er ekstremt udsat for jordskælv. I undergrunden ligger mange brudlinjer, den mest ødelæggende er San Andreas-forkastningen. Los Angeles og de omkringliggende områder er underlagt ca. 10.000 jordskælv om året. Mange er intet mere end små rystelser og går ubemærket hen, andre er store katastrofale jordskælv, såsom 1994 Northridge-jordskælvet, der ramte downtown LA og dræbte 72 mennesker og sårede 12.000. Northridge-jordskælvet forårsagede skader for 12.500 millioner dollars, hvilket gør det til en af de mest kostbare naturkatastrofer i Californiens historie.

Læs mere om Los Angeles her:
Dansk wikipedia om Los Angeles
Den officielle guide til Los Angeles (engelsk)