Jamaica

vejrviseren311

Jamaica er den tredjestørste af De Store Antiller i Det Caribiske Hav.

Øen, der har et areal på 10.990 kvadratkilometer, ligger omkring 145 kilometer syd for Cuba, og 191 kilometer vest for Hispaniola.

Jamaica huser omkring 2,9 millioner indbyggere. Klimaet på Jamaica er tropisk, med høje temperaturer og høj luftfugtighed, men de højere beliggende områder midt i landet er en del mere tempererede.

 

Jamaica om sommeren

Juli måned er uden tvivl årets varmeste tid på Jamaica. Her ligger gennemsnitstemperaturen omkring 29 grader, men i perioder med varmebølger, når temperaturen gerne op på 33 grader – og somme tider endnu mere!
Den gennemsnitlige badevandstemperatur ligger også på de 29 grader, og Jamaica er altså en perfekt destination for strandløver og vandhunde.
Sommeren er dog stadig regntid på Jamaica, og der falder i hver af sommerens måneder mellem 60 og 80 millimeter nedbør – heldigvis er regnskyllene ofte kraftige og korte, så vejret vil næppe holde dig inde hele dage ad gangen.

Riu Ocho Rios. Foto: Tomash Devenishek/flickr
Jamaica om efteråret

Oktober er årets vådeste måned, med cirka 130 millimeter nedbør i alt. Til trods for dette er temperaturerne stadig høje, og ligger i gennemsnit på omkring 27 grader.
Selv i aftentimerne når temperaturen sjældent under 24 grader! Du kan regne med mellem 8 og 10 timers daglig solskin på denne tid af året.
Efterårsmånederne er altså perfekte hvis du vil besøge Jamaica, gerne vil undgå højsæsonen og ikke har noget imod et kort regnskyl i ny og næ.

 

Jamaica om vinteren

For os, der er vant til danske vejrforhold, kan der virke helt absurd at kalde perioden fra november til februar for vinter på Jamaica, da gennemsnitstemperaturen ikke når under 25 grader selv i årets koldeste måned, januar.
Dette gør øen til et populært rejsemål i vintermånederne, da mange selvsagt ønsker at flygte fra de lave temperaturer man oplever på mere nordlige fronter.
Nedbørstallene fra efteråret er reduceret betydeligt, og der falder i gennemsnit cirka 70 millimeter i januar, og knap halvt så meget i februar.
Der er stadig mellem 8 og 9 daglige solskinstimer, og en yderst behagelig badevandstemperatur på omkring 27 grader.
På trods af de lavere temperaturer set i forhold til resten af året, kan temperaturen sagtens snige sig op og ramme de 30 grader når der er allervarmest.

Bob Marley birthplace, Nine Mile, St. Anns Parish. Foto: David E. Waldron/flickr

Jamaica om foråret

Gennemsnitstemperaturen for perioden marts-maj ligger stabilt på behagelige 26 grader, med en gennemsnitlig minimumstemperaturer på 22 grader.
I maj måned kan temperaturen sagtens nå et maks på 30 grader. Foråret er dog også begyndelsen på regntiden, og en øget mængde nedbør er at forvente så snart maj måned starter.
Der falder omkring 30 millimeter i marts måned, men dette tal stiger støt indtil maj måned, hvor det rammer hele 80 millimeter, fordelt over 13 regnvejrsdage.

 

Video fra Jamaica (på engelsk)